Obsah:

Ako pracovať s Arduinom a rôznymi RGB LED diódami: 3 kroky
Ako pracovať s Arduinom a rôznymi RGB LED diódami: 3 kroky

Video: Ako pracovať s Arduinom a rôznymi RGB LED diódami: 3 kroky

Video: Ako pracovať s Arduinom a rôznymi RGB LED diódami: 3 kroky
Video: Lesson 98: Arduino 10 LED Push button Projects, Potentiometer LED Voltmeter and Traffic Light 2024, Júl
Anonim
Ako pracovať s Arduinom a rôznymi LED diódami RGB
Ako pracovať s Arduinom a rôznymi LED diódami RGB

Arduino je úžasné malé zariadenie. Jednou z najpoužívanejších aplikácií tohto malého výkonného zariadenia je však často blikanie alebo blikanie diódy LED.

Tento tutoriál vám ukáže tri spôsoby práce s RGB LED a Arduino.

1. Prvým spôsobom je použitie jednoduchej 4 -pinovej RGB LED. Je to v situáciách, kde potrebujete jednu RGB LED diódu, aby buď ukázala stav, alebo len vyzerala krásne. V tomto videu vám tiež ukážem, ako funguje farebné spektrum RGB.

2. Druhý spôsob je, ak chcete pomocou Arduina ovládať tie jednoduché a lacné RGB LED pásy, ktoré si môžete kúpiť na ebay alebo amazone len za pár dolárov. Touto metódou môžete získať obrovský svetelný zdroj, ktorý môžete jednoducho ovládať pomocou Arduina.

3. A tretím spôsobom je samozrejme spôsob, akým používať výkonný WS2812 (a mnoho ďalších podobných adresných LED diód RGB). Aby boli skutočne komplexné svetelné aplikácie. Poradím vám, ako stiahnuť knižnicu FastLED a ako adresovať jednotlivé diódy LED a dať im konkrétne farby …

Krok 1: Práca s jednoduchými 4pinovými LED diódami RGB

Tento tutoriál vám ukáže základné kroky pri používaní jednoduchej RGB LED. Tiež vám ukážem, ako funguje farebné spektrum RGB na Arduine (alebo počítači).

Krok 2: Práca s jednoduchými RGB LED pásikmi

Tento tutoriál ukazuje, ako používať Arduino na ovládanie jednoduchých verzií RGB LED pásikov, ktoré nájdete lacno na ebay a amazon, a na mnohých ďalších miestach. Toto riešenie vyžaduje, aby bol obvod vytvorený z MOSFETov.

Krok 3: Vytvorte skutočne komplexné riešenia osvetlenia pomocou WS2812 (a ďalších)

V tejto záverečnej časti ukážem, ako pracovať s WS2812 a mnohými ďalšími podobnými LED diódami. S týmito adresovateľnými a programovateľnými LED diódami je možné vytvoriť skutočne komplexné riešenie farebného osvetlenia. A toto je LED, ktorá sa tu v súčasnosti používa pravdepodobne najrozsiahlejšie na Instructables a mnohých mnohých projektoch. Ďalšie podobné diódy LED, ktoré podporuje aj knižnica, ktorú uvádzam, ako používať (FastLED), sú: WS2811, APA102 a mnoho ďalších.

Odporúča: