Obsah:

Ako ovládať robot Neato z Raspberry Pi: 8 krokov
Ako ovládať robot Neato z Raspberry Pi: 8 krokov

Video: Ako ovládať robot Neato z Raspberry Pi: 8 krokov

Video: Ako ovládať robot Neato z Raspberry Pi: 8 krokov
Video: Обзор JISIWEI I3 робот пылесос - охранник с видеокамерой и WiFi 2024, Júl
Anonim
Ako ovládať robot Neato z Raspberry Pi
Ako ovládať robot Neato z Raspberry Pi

Ak máte záujem o výrobu robota Raspberry Pi, Neato je vynikajúci robot, ktorý je možné použiť na projekt, pretože je lacný a má oveľa viac senzorov ako IRobot Create. To, čo som urobil pre svojho robota, bolo zavesenie malinového pi na neho 3D tlačou jeho krytu a zalepením za tepla. Potom som za horúca nalepil prenosnú USB nabíjačku na napájanie Pi. Potom som na neho za horúca prilepil kameru na budúce použitie s otvoreným životopisom.

Všetky roboty Neato majú USB adaptér na ovládanie. Blokuje ho gumová zátka. Budete ho musieť odstrániť, aby ste získali prístup k diagnostike robota a mohli ho ovládať. Potom k nemu budete musieť pripojiť kábel USB, ktorý sa tiež pripája k Pi.

Vrelo odporúčam použiť Pi 3. To je najlepší spôsob, ako to urobiť. Žiadna verzia pi nebude fungovať úplne rovnako ako tento návod alebo bude mať v sebe zabudovanú wifi. Začnime!

Krok 1: Nainštalujte Ubuntu MATE 16.04

Nainštalujte si Ubuntu MATE 16.04
Nainštalujte si Ubuntu MATE 16.04

Na tento projekt som použil Ubuntu MATE 16.04. Ak sa rozhodnete ho nepoužívať, tento návod nemusí byť rovnaký ako postup s inou verziou Ubuntu.

Na kartu SD budete musieť nainštalovať bootovací operačný systém. Ak neviete, ako na to, môžete použiť Rufus. Rufus je bezplatný softvér, ktorý prevádza obrázky operačného systému na bootovacie zariadenia na bootovacie zariadenia, ako sú jednotky flash a karty SD.

Krok 2: Nainštalujte obrazovku

Inštalovať obrazovku
Inštalovať obrazovku

Na tento tutoriál použijeme obrazovku Balíček. Obrazovka je pravdepodobne najlepší spôsob komunikácie medzi pi a robotom. Keď do počítača Pi zapojíte klávesnicu a myš, budete do terminálu musieť zadať nasledujúci príkaz.

obrazovka inštalácie sudo apt-get

Potom budete musieť zadať heslo, ktoré ste si vybrali vo svojom termináli, aby ste ho mohli oficiálne nainštalovať.

Krok 3: Obrazovka Sudo /dev /ttyAMC0

Obrazovka Sudo /dev /ttyAMC0
Obrazovka Sudo /dev /ttyAMC0
Obrazovka Sudo /dev /ttyAMC0
Obrazovka Sudo /dev /ttyAMC0

Aby ste s ním mohli komunikovať, budete ho musieť zadať do terminálu, keď je robot zapnutý.

obrazovka sudo /dev /ttyAMC0

Ak to nefunguje, nájdite jeden z portov tty, ktorý nie je tty#. Môžete ho nájsť pomocou tohto príkazu.

ls /dev /

Krok 4: Príkaz Pomocník

Pomocný príkaz
Pomocný príkaz
Pomocný príkaz
Pomocný príkaz

Budete musieť vidieť, aké príkazy má váš Neato. Každý Neato je trochu iný, ale väčšinou rovnaký. Rôzne verzie Neato budú mať rôzne aktualizácie alebo variácie rovnakých príkazov. Je to dôležitý krok, pretože v tomto kroku sa naučíte, aké príkazy má váš neato. Stačí zadať nasledujúci príkaz a zistiť, čo váš neato dokáže.

Pomoc

Krok 5: Testovací režim

Testovací mód
Testovací mód

Na to, aby ste s Neatom mohli vykonávať väčšinu činností, budete musieť zapnúť TestMode. Ak chcete zapnúť alebo vypnúť testovací režim, zadajte do terminálu kód nižšie.

Ak to chcete zapnúť, urobte to.

Testovací režim zapnutý

Ak to chcete vypnúť, urobte to.

Testovací režim vypnutý

Krok 6: Čítanie senzora

Čítanie senzora
Čítanie senzora

Tento riadok kódu môžete zadať, aby ste videli, čo čítajú vaše digitálne snímače.

GetDigitalSensors

Krok 7: Premiestnenie robota

Pohyb vášho robota
Pohyb vášho robota

Super na Neato je, že v skutočnosti môžete ovládať vzdialenosť, ktorú každý z motorov robota prejde v milimetroch, ovládate tam zrýchlenie a ich otáčky. Nasledujúci riadok kódu posunie ľavý motor o 100 mm dopredu, pravý motor o 100 mm dozadu, rýchlosť 20 mm/s, zrýchlenie 50 mm/s, 75 otáčok za minútu a vypne motory s kefami.

SetMotor 100 -100 20 50 75 0

Najväčšia časť vľavo riadi vzdialenosť ľavého motora. Pravá vzdialenosť motora je riadená druhým číslom vľavo. Rýchlosť sa riadi tretím najväčším číslom. Zrýchlenie sa ovláda tretím pravým číslom. Otáčky za minútu sa riadia druhým pravým číslom. V neposlednom rade sú štetce povolené alebo zakázané posledným číslom.

Krok 8: Záver

Neato XV je úžasný robot. Nielenže je to väčšinou otvorený zdroj, ale je tiež ľahké ho hacknúť. Zažil som veľa zábavy, keď som sa pokúsil urobiť to autonómnym, a je to celkom cool. Každopádne dúfam, že sa vám toto čítanie páčilo. V prípade akýchkoľvek otázok alebo pripomienok ma prosím kontaktujte. Vďaka!

Odporúča: