Obsah:

Blikajúce LED diódy: 5 krokov (s obrázkami)
Blikajúce LED diódy: 5 krokov (s obrázkami)

Video: Blikajúce LED diódy: 5 krokov (s obrázkami)

Video: Blikajúce LED diódy: 5 krokov (s obrázkami)
Video: 16 ошибок штукатурки стен. 2024, Júl
Anonim
Blikajúce LEDky
Blikajúce LEDky
Blikajúce LEDky
Blikajúce LEDky

Počúvam hudbu na svojom počítači (hrdo pomocou WINAMP) a zaujímalo by ma, aké by to bolo, keby niektoré diódy blikali so zvukom vychádzajúcim z konektora P2, a tak som sa rozhodol vytvoriť na to jednoduchý obvod. Fungovalo to celkom dobre, a tak som sa rozhodol napísať HowTo, ktorý krok za krokom povie, ako to urobiť. Dúfam, že si to užiješ! Ak chcete vidieť viac z mojich DIY projektov, navštívte moju webovú stránku: Web Daniel Spillere Andrade Materiál a vybavenie: 1. 4 LED diódy (ľubovoľná farba) 2. Zástrčka P2 3. 2 polohový spínač 4. Komponent TIP31 5. Krabica na vloženie všetky veci (ak chcete) 6. Spájkovačka a príslušenstvo 7. Káblové video z finálneho projektu:

Krok 1: Krok 1

Krok 1
Krok 1

Tento projekt bude fungovať týmto spôsobom, pripojíte 4 diódy LED +12 V k počítaču, sú spájkované k 2 -polohovému prepínaču, ktorý sa pripojí k komponentu s názvom TIP31, tento komponent dostane intenzitu prenášanú konektorom P2 a tým, nechá diódy LED blikať s hudbou.

Môžete postupovať podľa tejto schémy:

Krok 2: Krok 2

Krok 2
Krok 2
Krok 2
Krok 2
Krok 2
Krok 2

Pre tento projekt som sa rozhodol nainštalovať všetko do malej čiernej skrinky, ktorú som tu mal, a tak som na ňom urobil 6 otvorov. Štyri v hornej časti pre LED a jeden na každej strane pre prepínač a káble. Môžete nasledovať obrázky:

Krok 3: Krok 3

Krok 3
Krok 3
Krok 3
Krok 3
Krok 3
Krok 3

Keď je krabica pripravená, je čas všetko prepojiť. Začal som s LED diódami, spájkoval som jeden malý kábel, ktorý spájal každý z nich, takže potom bude jednoduchšie ich usporiadať do škatule.

Po pripojení všetkých LED diód musíte pripojiť kábel prichádzajúci z LED k stredovému kolíku prepínača. Jedna strana prepínača smeruje k strednému kolíku komponentu Tip31 a druhá smeruje k uzemňovaciemu káblu.

Krok 4: Krok 4

Krok 4
Krok 4

Teraz je načase vytvoriť konektor P2. Môžete vidieť, že konektor P2 má 3 kolíky, ktorými sú ľavý kanál, pravý kanál a uzemnenie. Musíte sa teda rozhodnúť pre ľavý alebo pravý kanál a pripojiť sa k ľavému kolíku z Tip31. Nezabudnite, že ak pripojíte P2 pomocou ľavého kanála, ak je v počítači povolený iba pravý, tento obvod nebude fungovať. Uzemňovací kolík je zvyčajne väčší a druhý je malý a podobný. Musíte pripojiť uzemnenie z konektora P2 k pravému kolíku Tip31 (pravý pin z Tip31 je uzemnený)

Krok 5: Krok 5

Krok 5
Krok 5
Krok 5
Krok 5
Krok 5
Krok 5

Na druhom kolíku prepínača sa musíte pripojiť k zemi z Tip31. Ak prepínač prepína obvod Tip31, diódy LED blikajú iba vtedy, ak z konektora P2 pochádza signál, a ak je v opačnom smere, diódy budú vždy ZAPNUTÉ. Teraz je čas dať všetko dohromady box, ako vidíte na tomto obrázku, nie je veľmi organizovaný, ale po zatvorení boxu bude vyzerať oveľa lepšie. Job's Done! =) A ďalšie moje DIY projekty nájdete na mojej webovej stránke: Pasteler0's Tech Stuff

Odporúča: