Obsah:

Inteligentný budík - Intel Edison - Iot RoadShow - São Paulo: 4 kroky
Inteligentný budík - Intel Edison - Iot RoadShow - São Paulo: 4 kroky

Video: Inteligentný budík - Intel Edison - Iot RoadShow - São Paulo: 4 kroky

Video: Inteligentný budík - Intel Edison - Iot RoadShow - São Paulo: 4 kroky
Video: JSON ID. Персоналии ИКТ - Игорь Калошин, Intel Software - Возможно всё! 2024, Júl
Anonim
Inteligentný budík - Intel Edison - Iot RoadShow - São Paulo
Inteligentný budík - Intel Edison - Iot RoadShow - São Paulo

Jednou z veľkých cností každého, kto žije alebo pracuje vo veľkom meste, je manažment času. V súčasnej dobe sú výlety stále a keďže doprava je jedným z hlavných faktorov.

Keď o tom premýšľam, vytvoril som malú aplikáciu, ktorá používa integráciu s Mapami Google a Kalendárom Google. V zásade používateľ naplánuje schôdzku v Kalendári Google a aplikácii pomocou parametrov naplánovaného záväzku oznámi, v akom čase by mal byť hore alebo sa začne pripravovať. Veľkou výhodou je, že v závislosti od dennej doby sa budú meniť dopravné podmienky a tiež čas príchodu. Aplikácia preto šetrí váš čas tým, že počíta čas a monitoruje návštevnosť stránky a robí to za vás.

Krok 1: Kalendár Google

Kalendár Google
Kalendár Google
Kalendár Google
Kalendár Google

Prvým krokom bolo vytvorenie ID na prístup k môjmu kalendáru Google, aby ste k nemu mali prístup prostredníctvom aplikácie, a nie prostredníctvom bežného rozhrania Kalendára Google. Za týmto účelom som sa dostal na stránku https://console.developers.google.com.t je všetko veľmi dobre vysvetlené na

Krok 2: Mapy Google

Google Mapy
Google Mapy

Na výpočet času trasy medzi miestom, ktoré som si vybral, a miestom stretnutia som použil Google Maps. Rozhranie Javascript API je veľmi jednoduché.

V zásade je vytvoriť mapu, prejsť trasu, ktorú nakreslí, a na túto udalosť načítať parameter trvania. Akonáhle je to hotové, máme k dispozícii vstupy potrebné na vykonanie výpočtov a v prípade potreby spustenie poplachu.

Krok 3: Doplnky

Už sa nám to blíži a na výpočet správneho času potrebujeme ešte jednu informáciu: ako dlho bude trvať, kým sa zobudíte, keď vyjdete z domu. Tento parameter je dôležitý, aby ste nemuseli nič robiť narýchlo. V tomto prípade som použil 30 minút, čo považujem za vhodný čas na sprchu a vypadnutie z domu. Okrem toho stránku nastavím na prehrávanie videa z Youtube vždy, keď sa čas rovná aktuálnemu času. V takom prípade použite nasledujúce video::)

Krok 4: Dokončite

Dokončiť
Dokončiť
Dokončiť
Dokončiť

Na dokončenie projektu vložte súbor html do rovnakého priečinka ako môj webový server Python, ktorý som vytvoril podľa krokov v tomto návode https: wiki.python.orgmoinBaseHttpServer

Pripojil som sa k svojmu Edisonu prostredníctvom konzoly a zadal príkaz python HTTPServer.py. Hotovo, náš webový server je spustený a môžeme získať prístup k nakonfigurovanej adrese URL a zobraziť výsledky našej stránky. Intel Edison sa ukázal ako veľmi stabilná platforma s veľkým potenciálom pre vývoj riešení pre IoT. V tomto príspevku ponúkam zdrojový kód.

Odporúča: