Obsah:

VESMÍRNY ROBOT: 8 krokov
VESMÍRNY ROBOT: 8 krokov

Video: VESMÍRNY ROBOT: 8 krokov

Video: VESMÍRNY ROBOT: 8 krokov
Video: Агентство О.К.О. | 8 серия 2024, Júl
Anonim
VESMÍRNY ROBOT
VESMÍRNY ROBOT

AUTOMATICKÝ BRZDOVÝ SYSTÉM

ÚVOD:

PRVÁ VERZIA:

SVOJ PROJEKT som ZAČAL VÝROBOU AUTOMATICKÉHO BRZDOVÉHO SYSTÉMU NA VOZIDLE. TOTO SOM VYROBIL PRETOŽE V INDII KAŽDÉ ŠTYRI MINÚTY, K KTORÝMMU VZNIKÁ NEHODA. V porovnaní so smrťou spôsobenou v oblasti armády, je smrť spôsobená nehodami vysoká. NEVIEME ÚPLNE ZASTAVIŤ NEHODY, ALE MÔŽEME NEHODY ZNÍŽIŤ. TAKTO SOM SI VYROBIL TENTO MODUL.

APLIKÁCIA:

TENTO MODUL JE OPRAVENÝ S TROMI INFRAFAROVANÝMI SENZORMI, KTORÉ ROZPOZNAJÚ VOZIDLO, KTORÉ PRICHÁDZA K HITOM. POTOM TO BUDE AUTOMATICKY POUŽÍVAŤ BRZDU. TAK MÔŽEME NEHODY ZNÍŽIŤ. V SKUTOČNOM ŽIVOTE MÔŽEME OPRAVIŤ SNÍMAČE OKOLNOSTI NA SNÍMANIE 360 STUPŇOV. TOTO JE možné opraviť vo všetkých vozidlách

Ako to môžeme opraviť vo všetkých vozidlách:

Po 8 rokoch bude každý automobil na pohonné hmoty prerobený na akumulátorový. V tom čase môžeme opraviť aj tento modul

· Po použití brzdy nastaví novú dráhu. aby mohol vodič ovládať vozidlo, pretože auto by odbočovalo vpravo alebo vľavo, pretože senzory boli upevnené aj na boku vozidla.

CLE. TOTO JE MOŽNÉ IMPLEMENTOVAŤ AJ V CHANDRAYAAN 3

Zásoby

VYSOKÝ TECH SPACE ROBOT

Krok 1: VYSOKÝ TECH SPACE ROBOT

VYSOKÝ TECH SPACE ROBOT
VYSOKÝ TECH SPACE ROBOT

AKTUÁLNA VERZIA:

TENTO PROJEKT mi DAL ÚSPECH. Preto som plánoval aktualizáciu projektu. PREMÝŠĽANIE O TOM, ŽE MOJA MYŠLIENKA PRIHLÁSILA NEHODA. V ROKU 2018 NASA POSLALA ROBOTA NA MARS. DOSIAHNUTO TO NA BLAHU, NA MARSI A MALO PORUCHU. ĎALŠÍM INCIDENTOM BOLA, CHANDRAYAN 1. SIGNÁL ZTRACENÝ DO 8 MINÚT A VYPLÝVALO Z PORUCHY. TAKTO SOM POUŽIL RASPBERRY PI, NA OVLÁDANIE ROBOTA POUŽÍVANÍM PC (uzol - js).

Krok 2: POUŽITÉ OBVODY A KOMPONENTY:

POUŽITÉ OBVODY A KOMPONENTY
POUŽITÉ OBVODY A KOMPONENTY

POUŽITÉ MATERIÁLY:

· INFRAČERVENÝ SENZOR (VERZIA - 2)

· ARDUINO UNO R3

· GYROSCOPE (ADXL 335 ANGLE SENSOR)

· VODIČ MOTORA

· Malina PI 0 (PIN 11 A 13)

Krok 3: APLIKÁCIE

APLIKÁCIE
APLIKÁCIE
APLIKÁCIE
APLIKÁCIE
APLIKÁCIE
APLIKÁCIE

APLIKÁCIA:

aj keď dôjde k strate ovládania, robot sa automaticky vyhne prekážke a zabrzdí a potom sám nastaví novú cestu. Opravil som v ňom aj senzor lidaru a gyroskop, aby meral uhol, aby sa zabránilo kolízii. V TOMTOUTO som opravil kameru, aby mohla odosielať obrázky a videá na Zem.

Toto je možné použiť v článku čandrayaan 3, aby sme sa mohli vyhnúť tejto kritickej situácii.

Túto myšlienku je možné implementovať aj do robotov a satelitov, aby sa zabránilo prekážkam. Každý satelit môže byť spravidla poverený velením až po 8 minútach. v tomto období môže na tento satelit zasiahnuť akákoľvek prekážka. aby som tomu predišiel, AM implementujem tento modul do satelitu a robota, čím sa môžem vyhnúť prerušeniu, ak vo vesmíre nie je žiadny signál.

Krok 4: VEDECKÉ ZÁSADY

VEDECKÉ ZÁSADY
VEDECKÉ ZÁSADY

VEDECKÉ ZÁSADY:

Vedecké princípy vyhýbania sa prekážkam závisia od infračerveného senzora. vyžaruje infračervené lúče a odráža sa do snímača ir. ak senzor detekuje predmet na pravej strane, pravý motor sa bude otáčať dopredu a ľavý motor sa bude otáčať dozadu.. ak senzor detekuje predmet na ľavej strane, motor na ľavej strane sa bude otáčať dopredu a motor na pravej strane sa bude otáčať dozadu. Ak senzor detekuje predmet vpredu, automaticky zabrzdí.

Krok 5: POUŽITÝ SOFTVÉR

POUŽITÝ SOFTVÉR
POUŽITÝ SOFTVÉR
POUŽITÝ SOFTVÉR
POUŽITÝ SOFTVÉR

POUŽITÝ SOFTWARE:

} ARDUINO IDE

} RASPBIAN JESI (LINUX DEBIAN OS)

} NODE - RED (POD NODE JS)

PUTTY

Krok 6: FUNKCIA TOTOHO PROJEKTU V PRIESTORI

FUNKCIA TOHTO PROJEKTU V PRIESTORI
FUNKCIA TOHTO PROJEKTU V PRIESTORI

FUNKCIA TOHTO PROJEKTU V PRIESTORI

Ukážem vám, AKO PRIPOJUJEM PC A RASPBERRY PI. Modul je ovládaný bezdrôtovo z počítača pomocou tmelového softvéru. IP adresa je potrebná na ovládanie robota z hostiteľa alebo z plášťa procesora. Keď je nadviazané spojenie medzi modulom a počítačom, zapnite červený server uzlov. Do vyhľadávača zadajte zadanú IP adresu s číslom portu. v mikrokontroléri sa nahrá kód. týmto ir senzorom sa pri kontrole, či dôjde k nejakému prerušeniu, zabráni. Hodnoty sa čítajú z červeného uzla pomocou ladiaceho uzla. MYSLÍM SI TENTO PROJEKT, ŽE BUDE ÚSPECHOM NAŠEJ SPOLOČNOSTI.

Krok 7: BUDÚCI NÁPAD

Image
Image
BUDÚCI NÁPAD
BUDÚCI NÁPAD

BUDÚCI NÁPAD:

CHCEM PRIDAŤ LIDAROVÝ SENZOR DO TÉTO MODULU, ABY meral vzdialenosť k cieľu osvetlením cieľa laserovým svetlom a meraním odrazeného svetla senzorom.

Prečo používam lidar: (Detekcia svetla a rozsah)

· LIDAR sa používa na meranie povrchu Zeme. Senzor Lidar sníma predmet v 360’. rozhoduje tiež sám. lidarový senzor detekuje pomocou svetelných vĺn namiesto rádiových vĺn. to je jedna z výhod LIDARU.

· V ROKU 2020 SE MARS chystá spustiť ROVER MARS 2020. V TOM, ŽE ROVER ÚPLNE VYROBIL SILIKÓN, KTORÝ JE VEĽMI FLEXIBILNÝ. TAKŽE AKOKOĽVEK KOLÍZIA NEBUDE ŽIADNE POŠKODENIE VOZIDLA. TOTO JE MOŽNÉ IMPLEMENTOVAŤ AJ V CHANDRAYAAN 3

Krok 8: ÚPLNÉ VIDEO PRÁCE MOJEHO PROJEKTU

OBSAHUJE SÚČASNÚ POTREBU A JEJ RIEŠENIE A NOVÚ VERZIU MÉHO ROBOTA

Odporúča: