Obsah:

Alarm snímača vzdialenosti W/ Arduino: 5 krokov
Alarm snímača vzdialenosti W/ Arduino: 5 krokov

Video: Alarm snímača vzdialenosti W/ Arduino: 5 krokov

Video: Alarm snímača vzdialenosti W/ Arduino: 5 krokov
Video: Светильник на адресных LED, для подсветки, уведомлений и аварийного освещения. ESP32 и WLED 2024, Júl
Anonim
Alarm senzora vzdialenosti W/ Arduino
Alarm senzora vzdialenosti W/ Arduino

Už ste niekedy chceli alarm senzora vzdialenosti/pohybu, ktorý by ste si mohli sami zostaviť doma a aktivovať ho prepnutím vypínača? Alarmový systém, ktorý som vytvoril, to robí tak, že manipuluje s ultrazvukovým senzorom vzdialenosti, aby monitoroval, či sa objekt objaví do 15 palcov, a akonáhle je alarm zapnutý (ako je zapnutý spínač), výstražné svetlá začnú blikať, kým sa vytvorí bzučiak hluk, ktorý okamžite znepokojí tých v okolí. Alarm je nastavený pomocou časovača, ktorý využíva 7 -segmentovú diódu LED, hoci alarm zostane zapnutý nekonečne dlho, pokiaľ sa nevypne, po 10 sekundách od spustenia bude polícia „upozornená“a odoslaná na vaše miesto. Takže bez ďalších okolkov sa pozrime na potrebné materiály.

Zásoby

Sedemsegmentová LED dióda

Breadboard

Arduino

Bzučiak

Počítadlo dekád Johson x 2

Časovač 555

Ultrazvukový snímač vzdialenosti

LED x 9

Odpor 470 ohmov

Rezistor 330 ohm x 2

1 megaohmový odpor

Krok 1: Zostavte blikajúce LED svetlá

Zostavte blikajúce LED svetlá
Zostavte blikajúce LED svetlá
Zostavte blikajúce LED svetlá
Zostavte blikajúce LED svetlá

Nezabudnite farebne kódovať svoje vodiče! Červené vodiče predovšetkým naznačujú pripojenie k napájaniu, zatiaľ čo čierne vodiče označujú pripojenie k zemi. Drôty rôznych farieb, ktoré nereprezentujú čiernu alebo červenú, sú jednoducho estetické, čo je úplne na vašom uvážení. Budete musieť nakonfigurovať svoj časovač 555 na jeden z dvoch počítadiel Johnsonových dekád, akonáhle úplne zapojíte jedno počítadlo, pokračujte ďalším. Tentoraz pripojte obrátený výstup 10 pinov z už nakonfigurovaného počítadla a pripojte ho k časovaču druhého počítadla dekád. Uistite sa, že ste uzemnili všetky piny, ktoré sú pripojené k čiernej farbe (alebo ak používate tinkercad, použite na rozlíšenie rôznych pinov vstavaný systém označovania). Uistite sa, že ste prepojili nepájivú dosku s digitálnym kolíkom, a nie priamo s napájaním, bude to užitočné, pretože môžeme manipulovať s napájaním systému LED pomocou kódu.

Krok 2: Ultrazvukový snímač vzdialenosti

Ultrazvukový snímač vzdialenosti
Ultrazvukový snímač vzdialenosti

Ultrazvukový snímač vzdialenosti sa použije na zistenie, či sa predmet dostal do vzdialenosti 15 palcov od senzora, skutočná vzdialenosť je samozrejme na vás a v skutočnosti by bola oveľa ďalej. Ale kvôli virtuálnej simulácii projektu ho obmedzíme na priemer 15 palcov. Nezabudnite pripojiť kolíky Trig a Echo k digitálnym pinom podľa vášho výberu a napájanie a uzemnenie by mali byť tiež pripojené k ich určeným kolíkom.

Krok 3: LED dióda so siedmimi segmentmi a bzučiak

Sedemsegmentová LED dióda a bzučiak
Sedemsegmentová LED dióda a bzučiak
Sedemsegmentová LED dióda a bzučiak
Sedemsegmentová LED dióda a bzučiak

Nakonfigurujte sedem segmentov vedených na digitálne piny podľa vášho výberu. Nezapájajte pin s názvom DP, aj v závislosti od vášho modelu budete mať buď spoločnú anódu (CA), alebo spoločnú katódu (CC). Nezabudnite zapojiť CC na zem a CA na napájanie odporom 330 ohmov niekde v obvodovom vodiči. Sedem segmentová dióda LED by mala byť umiestnená niekde v blízkosti stredu alarmu, ale nemala by brániť vo výhľade žiadnych veľkých prístrojov. Pokiaľ ide o bzučiak, nastavte bzučiak na digitálny kolík na jeho koncovej nohe a záporný kolík zapojte na uzemnenie spolu s odporom jeden kiloohm.

Krok 4: Prepínač

Prepínač
Prepínač

Prepínač by mal byť jednoducho pripojený k napájaniu a uzemneniu obidvoch svoriek, bežná noha by mala byť pripojená k digitálnemu kolíku, pretože ak je zapnutý, napájanie vstúpi do kolíka, ktorý rozpozná napájanie a upozorní alarm, aby sa vypol.

Krok 5: Kód

Kód
Kód

Súbor arduino pre kód je umiestnený a je možné ho stiahnuť pre každého používateľa, ktorý sa riadi touto príručkou. Kód funguje tak, že vníma vzdialenosť ultrazvukového senzora vzdialenosti, spustí alarm, ak ultrazvukový senzor vzdialenosti detekuje predmet do 15 palcov A spínač je vypnutý. To spustí LED indikátor/blikajúce svetlá v tvare šípky, sedemsegmentový LED časovač na 10 sekúnd (9 až 0) a bzučiak vždy, keď na sedemsegmentovom displeji uplynie sekunda. Alarm je možné ľahko deaktivovať posunutím predmetu mimo 15 -palcový okraj alebo je spínač zapnutý.

Odporúča: