Obsah:

Fotónový snímač vzduchu - monitorujte úrovne PM: 3 kroky
Fotónový snímač vzduchu - monitorujte úrovne PM: 3 kroky

Video: Fotónový snímač vzduchu - monitorujte úrovne PM: 3 kroky

Video: Fotónový snímač vzduchu - monitorujte úrovne PM: 3 kroky
Video: VLADIMÍR VONDRÁČEK – Když záření ničí i léčí | Neurazitelny.cz | Večery na FF UK 2024, Júl
Anonim
Fotónový snímač vzduchu - monitorujte hladiny PM
Fotónový snímač vzduchu - monitorujte hladiny PM

Aktualizoval som svoj starý fotónový snímač vzduchu tak, aby používal nový snímač vzduchu Plantower PMS5003. Aktualizuje sa rýchlejšie, je stabilnejší a poskytuje hodnoty pre PM1, PM2,5, PM 10. K DHT22 som zahrnul aj snímač teploty a vlhkosti. Ak vás to nezaujíma, nemusíte ho uvádzať. Do kódu som sa pokúsil zahrnúť veľa možností. Viacnásobné publikačné služby, funkcia spánku, sériový výstup. Obsahuje LED diódu, aby ste na prvý pohľad poznali úrovne PM2,5.

Krok 1: Schéma zapojenia

Elektrické schéma
Elektrické schéma

Budete potrebovať snímač teploty a vlhkosti DHT 22. Ak ho nemáte alebo ho nechcete používať, môžete ho vynechať a snímač vzduchu by mal fungovať dobre. DHT22 potrebuje odpor 10k. Na kontrolku budete potrebovať aj spoločnú RGB anódu LED. Rovnako ako pre DHT22, ak nemáte záujem mať kontrolku, môžete ju vypnúť.

Na jadro vzduchového senzora budete potrebovať časticový fotón a snímač vzduchu plantower PMS5003. Skúsil by som nájsť snímač, ktorý je súčasťou adaptéra káblového zväzku.

Krok 2: Kód

Kód je zverejnený na

github.com/HammillB/plantower

Kód zahŕňa publikovanie v Ubidots, dweet a časticovej konzole. Obsahuje tiež kód, ktorý umožňuje prepnutie senzora do režimu spánku medzi nameranými hodnotami, ak si len chcete nechať odpočítavať každých pár minút.

Krok 3: Hodnoty

Kontrolka mení farbu na základe hodnoty PM2,5. Zelená je dobrá. Môžete si prečítať kód a vidieť rôzne farebné intervaly.

Odporúča: