Obsah:

Zavádzač na ATMEGA328P-PU: 6 krokov
Zavádzač na ATMEGA328P-PU: 6 krokov

Video: Zavádzač na ATMEGA328P-PU: 6 krokov

Video: Zavádzač na ATMEGA328P-PU: 6 krokov
Video: ШИРОТНО - ИМПУЛЬСНАЯ МОДУЛЯЦИЯ (ШИМ) В АРДУИНО [Уроки Arduino #6] 2024, Júl
Anonim
Zavádzač na ATMEGA328P-PU
Zavádzač na ATMEGA328P-PU

Ako alternatívu k načítaniu bootloadera v ATMEGA328P-PU použite Arduino Mega 2560.

V tejto časti nahráme bootloader do ATMEGA328P-PU pomocou Arduino Mega 2560.

Krok 1: Materiály

  • ATMEGA328P-PU;
  • Arduino Mega 2560;
  • Oscilátory (4/8/10/16 MHz);
  • 2 kondenzátory da 22pF;
  • Cavi.
  • ATMEGA328P-PU;
  • Arduino Mega 2560;
  • Oscilátor (4/8/10/16 MHz);
  • 2 kondenzátor 22pF;
  • Drôty.

Krok 2: Softvér

Vytvorte si prehľadný odkaz na nasledujúci odkaz:

Doposiaľ sú k dispozícii všetky súbory, ktoré sú v karte IDE Arduino a vytvoria jednu nulovú kartelnú knižnicu, ktorá sa môže líšiť od jedného typu a môže mať jednu z nasledujúcich skupín C: / Program Files (x86) Arduino / knižnice).

Prevezmite a rozbaľte súbor zip z nasledujúceho odkazu

Po extrahovaní súboru sa presuňte do priečinka Arduino IDE a vytvorte nový priečinok ako knižnicu s názvom podľa vášho výberu (napríklad moja cesta, v ktorej musím vytvoriť nový priečinok, bude C: / Program Files (x86) Arduino / knižnice).

Krok 3: ISP Arduino

Ora collega l'Arduino Mega 2560 al tuo PC and attraverso l'IDE Arduino vai su File> Esempi> ArduinoISP e Carica lo sketch (Assicurati di aver scelto la giusta tipologia di scheda e la giusta porta su "Strumenti").

Teraz pripojte Arduino Mega 2560 k počítaču a cez Arduino IDE prejdite na Súbor> Príklady> ArduinoISP a načítajte náčrt (Uistite sa, že ste v „Nástroje“vybrali správny typ karty a pravé dvierka USB).

Krok 4: Pripojenia

Pripojenia
Pripojenia

Effetturare i collegamenti come illuistrato nella figura soprastante.

Pripojenia vykonajte podľa obrázku na obrázku vyššie.

Krok 5: Detektor ATmega

Viac informácií nájdete v predchádzajúcom prepojení, viac náčrtkov Arduino_Board_Detector.ino, viac informácií> Programátor a kamkordér v časti „Arduino ako ISP“, ďalšie skice a náčrty> Skica> Skript Carica bez programovania (predbežná tlač súčasného Ctrl+ +U). Spoločná komunikácia (dlhodobé pobyty v alto a destra) e segui le istruzioni.

Prejdite do priečinka, ktorý ste stiahli z predchádzajúceho odkazu, otvorte náčrt Arduino_Board_Detector.ino, prejdite na Nástroje> Programátor a zmeňte ho na „Arduino ako ISP“, potom načítajte náčrtok do časti Skica> Načítať pomocou programátora (alebo súčasne stlačte kláves Ctrl + Shift + U).

Otvorte sériovú komunikáciu (lupa vpravo hore) a postupujte podľa pokynov.

Krok 6: ATmega_Board_Programmer

Doposiaľ viac operácií naznačuje ďalšiu sériu komunikácií, ktoré môžu znamenať ďalšie úspechy, napríklad náčrt ATmega_Board_Programmer.ino scaricato nella cartella "arduino_sketches-master" dal precedente link e caricalo come il precedente (Ctrl+Maiusc+U), svolgi sériové (Scegliendo se usare 8Mhz o 16Mhz ad esempio).

Po vykonaní operácií uvedených v sériovej komunikácii a úspešnom dokončení otvorte skicu ATmega_Board_Programmer.ino stiahnutú v priečinku „arduino_sketches-master“z predchádzajúceho odkazu a načítajte ju ako predchádzajúcu (Ctrl + Shift + U), vykonajte operácie v sériovej komunikácii (voľba, či sa má použiť napríklad 8 MHz alebo 16 MHz).

Odporúča: