Obsah:

LED dióda na doske: 4 kroky
LED dióda na doske: 4 kroky

Video: LED dióda na doske: 4 kroky

Video: LED dióda na doske: 4 kroky
Video: подключение bi-led модуля, чтобы работал дальний без ошибок 2024, Júl
Anonim
LED dióda na Breadboard
LED dióda na Breadboard

Všetko, čo pridáva jeden 220 ohmový odpor k LED pre bežné práce špeciálne s vývojovou doskou ako Arduino, spotrebuje čas. Ak máme nejaké pripravené na použitie „zásuvných“diód LED, práca bude jednoduchá!

Videl som podobnú vec, ktorú použil študent inžinierstva. Opýtal sa ho, že sa to naučil od iného. Možno je to známy spôsob, ako ho nájsť nejaký človek. Táto vec je zaujímavá, zábavná na sledovanie a skutočne praktická. Uložil som GNU GPL, aby ho zachoval, pretože je to len ďalšia metóda v dielach Libre Hardware.

Krok 1: Materiály, ktoré budete potrebovať

Materiály, ktoré budete potrebovať
Materiály, ktoré budete potrebovať

Budete potrebovať iba jeden odpor 200 Ohm, ktorý je lepšie skontrolovať pomocou multimetra. Akýkoľvek druh spájkovačky, spájkovačky, pásika zástrčky, nejaký nástroj na orezanie alebo zastrihnutie koncov (ako odizolovač drôtu alebo môže ísť o stredne veľkú nožnicu) ako minimálnu potrebu nástrojov.

Krok 2: Odstrihnite konce rezistorov a diódy LED

Je to zložité. Mužské hlavičky spočiatku nestrihajte, aby boli len dve. Bez ohľadu na to, aké nástroje na ich uchytenie použijete, väčšia dĺžka hlavičky vám poskytne väčšiu výhodu. Odrežte správnu nohu diódy LED a nohu jednej strany rezistora.

Krok 3: Spájajte jednu po druhej

Spájajte jeden po druhom
Spájajte jeden po druhom

Teraz spájkujte odrezaný koniec odporu správnou nohou (ktorá je tiež orezaná). Teraz máte LED s odporom. Orezajte konce.

Krok 4: Opatrne odstrihnite konce spájkovaním s mužskými hlavičkami

Opatrne odstrihnite konce spájkovaním s mužskými hlavičkami
Opatrne odstrihnite konce spájkovaním s mužskými hlavičkami

Na spájkovanie s mužskými hlavičkami potrebujete praktickú predstavu o tom, aké dlhé konce udržíte, aby boli stabilné voči bežným silám. Nájdite si čas na výpočet a spájkovanie.

Túto príručku som publikoval na svojom technologickom blogu ako LED diódu Ready to Use na Breadboard. Ak ste v hobby elektronike relatívne nový, možno nájdete na mojom blogu niekoľko užitočných trikov.

Odporúča: