Obsah:

Alarm vysokého tepla: 3 kroky
Alarm vysokého tepla: 3 kroky

Video: Alarm vysokého tepla: 3 kroky

Video: Alarm vysokého tepla: 3 kroky
Video: Jak odemknout fabii bez klíčů rukama za 2 vteřiny 2024, Júl
Anonim
Alarm vysokého tepla
Alarm vysokého tepla

Toto je jednoduchý alarm, ktorý som urobil, aby sa spustil, keď sa teplota v mrazničke alebo inom podobnom zariadení zvýši nad určitú teplotu v stupňoch. Myslel som si, že by to pomohlo, keby ste mali malú predstavu o tom, kedy je načase presunúť jedlo, kým sa všetko pokazí.

Krok 1: Spojte niektoré diely dohromady

Dajte dohromady niektoré diely
Dajte dohromady niektoré diely

Pravdepodobne najťažším a najdôležitejším krokom každého projektu je výber všetkých malých kúskov. Ak by ste chceli urobiť tento alarm, budete potrebovať:

Teplotný snímač - Použil som na to TC622EAT od spoločnosti Microchip, pretože sa mi zdal pripravený na túto aplikáciu. Jednoducho potrebuje externý odpor na nastavenie svojej vypínacej teploty a je dodávaný v balení ako tranzistor, ktoré je vhodné na vloženie na koniec dlhšieho kábla a spustenie vo vašej mrazničke. Myslím si, že väčšina senzorov teploty by fungovala, pokiaľ budú pracovať v správnom teplotnom rozsahu, a ak nemajú funkciu vypnutia, znamená to, že musíte byť trochu kreatívnejší, tj pridať relé alebo niečo podobné. ako to. Rezistor - Len na nastavenie teploty TC622. V technických listoch senzora na webovej stránke Microchip nájdete malý vzorec na zistenie odporu potrebného pre požadovanú vypínaciu teplotu. Operačný zosilňovač-Tento teplotný senzor nemôže vydávať prúd potrebný na zapnutie alarmu, ktorý som na to mal, takže ako nárazník na spustenie alarmu bol použitý operačný zosilňovač. Alarm - Tu som podviedol a použil som okenný alarm, ktorý som kúpil od Canadian Tire za 1,50, potom, čo som z neho odstránil niektoré nepotrebné diely. Rôzne káble a niektoré batérie - na kábel snímača teploty použijem kus kábla IDE, pretože je plochý, takže môže lepšie prechádzať medzi tesnením pre mrazničku a veľa z nich ležím nepoužitých. teplotný senzor, ktorý mám, potrebuje minimálne 4,5 voltu, takže použijem 3 batérie AA.

Krok 2: Dajte to všetko dohromady

Dajte to všetko dohromady
Dajte to všetko dohromady
Dajte to všetko dohromady
Dajte to všetko dohromady
Dajte to všetko dohromady
Dajte to všetko dohromady
Dajte to všetko dohromady
Dajte to všetko dohromady

Asi najľahšia časť. Táto časť skutočne závisí od toho, čo ste použili pre komponenty, takže nebudem zachádzať do mnohých podrobností, stačí poskytnúť schému, ktorú som použil.

Koniec kábla snímača bol upravený zmršťovacou trubicou, aby bol skutočne čistý, ako by bol v mrazničke. Lenivel som s operačným zosilňovačom a spojenia sú práve spájkované priamo na piny. Batérie sú jednoducho zlepené páskou a pomocou drôtu sú zaradené do série, kým pre ne nenájdem svorku na batériu alebo niečo podobné.

Krok 3: Všetko hotové

Všetko hotové
Všetko hotové
Všetko hotové
Všetko hotové

Teraz, keď je alarm kompletný, zostáva už len ho otestovať, ak si to želáte, a namontovať ho do chladničky alebo mrazničky podľa vlastného výberu. Neodporúčam dávať do chladničky, pretože teplota pri otvorení dverí stúpa natoľko, že by sa vám to mohlo stále vypínať.

Tiež nechcete, aby ste to celé vložili do mrazničky, pretože verím, že chlad vybije batérie rýchlejšie ako obvykle. Napriek tomu, že alarm nie je dostatočne hlasný, mal by byť dostatočne hlasný, aby ste si správne zvolili teploty a mali by ste mať dostatok času, aby ste s ním niečo urobili, a potom sa vám pokazí všetko jedlo. Možno to niekto odpojil náhodou alebo niečo také ľahké. Vykonal som niekoľko testov s nastavením na druhej fotografii. Nestiahol som zástrčku na mrazničke, iba som posunul a zasunul senzor a fungovalo to, ako som dúfal, že bude. Tento malý projekt je ľahký a lacný a verím, že má potenciál ušetriť stovky dolárov na pokazených potravinách.

Odporúča: