Obsah:

Slúchadlá DIY od Swayera: 5 krokov
Slúchadlá DIY od Swayera: 5 krokov

Video: Slúchadlá DIY od Swayera: 5 krokov

Video: Slúchadlá DIY od Swayera: 5 krokov
Video: 💦Blackview BV9200 ЧЕСТНЫЙ ОБЗОР ПРОТИВОУДАРНОГО 2024, Júl
Anonim
DIY slúchadlá od Swayera
DIY slúchadlá od Swayera

Vyrobte si vlastné slúchadlá

Krok 1: Zoznam materiálov

Zoznam materiálov
Zoznam materiálov
Zoznam materiálov
Zoznam materiálov

Zoznam materiálov (krok 1):

3,5 mm stereo konektor

2x 10 stôp 28 AWG medený drôt

2 neodymové magnety

elektrickú pásku podľa potreby

2 plastové poháre

nožnice

kus brúsneho papiera

bystrý

Krok 2: Krok 2: Brúsenie a balenie

Najprv vyberte jeden zo svojich 10 stôp drôtu a obrúste brúsnym papierom asi 5 cm povlaku z oboch koncov. Tieto konce obrúsite, aby ste odstránili nevodivý povlak na drôte, aby sa mohol odhaliť vodivý vodič a viesť elektrický prúd. Teraz vezmite drôt a začnite ho omotávať okolo ostria, na konci nechajte 10 cm (pozri video). Omotajte ho okolo ostria, kým nezostane iba 10 cm. Keď je drôt zabalený v kruhu a preteká ním prúd, pravidlo pravej ruky hovorí, že generované magnetické pole buď odpudí, alebo priťahuje magnet v závislosti od smeru prúdu. Čím viac krát drôt zabalíte, tým silnejšie bude magnetické pole.

Krok 3: Krok 3 Zostavenie

Krok 3 Zostavenie
Krok 3 Zostavenie
Krok 3 Zostavenie
Krok 3 Zostavenie
Krok 3 Zostavenie
Krok 3 Zostavenie
Krok 3 Zostavenie
Krok 3 Zostavenie

Položte jeden zo svojich pohárov hore dnom na stôl. Vložte magnet do stredu hornej časti šálky. Do pohára vložte ďalší magnet, aby priťahoval magnet mimo pohár. Omotajte drôt okolo magnetu. Všetko zalepte elektrickou páskou. Magnet by mal byť umiestnený v strede cievky drôtu, pretože to vytvára zvuk/hudbu. Drôt bol navinutý na ostrie, čím mal tvar stočeného drôtu kruhový tvar. Keď prúd preteká cievkou drôtu, urobí z drôtu dočasný magnet so striedavým prúdom, čo znamená, že magnetické pole priťahuje a odpudzuje, zatiaľ čo jednosmerný prúd iba priťahuje alebo odpudzuje. Magnet je permanentný a cievka drôtu funguje ako dočasný magnet, vďaka čomu sa skutočný magnet priťahuje a odpudí k dočasnému magnetu (cievka drôtu). Pretože je obklopený drôtmi, nemôže ísť len na jednu stranu cievky drôtov, pretože druhá strana ruší príťažlivosť. Magnet teda zostáva na svojom mieste, zatiaľ čo odpudzuje a priťahuje sa k okolitým cievkam, čím vibruje, pretože odpudzovanie spôsobuje, že sa magnet pohybuje hore a príťažlivosť spôsobuje, že sa magnet pohybuje nadol, čím dochádza k vibráciám.

Krok 4: Vysvetlenia

Konce musíte obrúsiť, pretože medený drôt je obklopený pogumovaním, ktoré ho izoluje a zabraňuje prúdeniu elektriny. Pretože je potrebné mať v slúchadlách obvod, cez ktorý preteká prúd, obrúsime smaltovaný povlak z koncov, aby sme ich mohli pripojiť k našim svorkám. Všetky zvuky sú vibrácie, ktoré naše ucho interpretuje ako zvuky. Reproduktory fungujú tak, že kmitacia cievka striedavo priťahuje a odpudzuje permanentný magnet, čo zase vytvára vibrácie, ktoré sú zosilnené membránou. Pretože tieto tri súčasti slúchadiel vytvárajú zvuk, sú považované za tri hlavné súčasti reproduktora.

Krok 5: Riešenie problémov

Ak nepočujete zvuk, vyskúšajte niektoré alebo všetky z nasledujúcich možností:

Konce drôtu viac obrúste

Otočte drôt okolo svoriek pevnejšie

Pevnejšie otočte horné pripojenie

Pridajte ďalšie cievky

Uistite sa, že sú vaše cievky pevne prilepené k šálke a magnetu

Odporúča: