Obsah:

Ako vyrobiť LED monštrum oči z krabice od topánok: 6 krokov
Ako vyrobiť LED monštrum oči z krabice od topánok: 6 krokov

Video: Ako vyrobiť LED monštrum oči z krabice od topánok: 6 krokov

Video: Ako vyrobiť LED monštrum oči z krabice od topánok: 6 krokov
Video: TOP 10 Tajné funkce mobilu o kterých 90% lidí neví 2024, Júl
Anonim
Ako vyrobiť LED monštrum oči z krabice od topánok
Ako vyrobiť LED monštrum oči z krabice od topánok

Možno ste videli príšery vo filmoch a knihách. Ako by však podľa vás malo monštrum vyzerať? Malo by mať obrovské rozmery alebo ostré zuby? Stali sa antagonistami v superhrdinských komiksoch a darebákmi vo filmoch Disney. V tomto návode sa zameriame na oči monštra používajúceho diódy vyžarujúce červené svetlo. Rozhodli sme sa vybrať monštrum oči, pretože vždy majú silu zaujať a vzbudiť v divákovi alebo vodcovi strach. Z môjho pohľadu oči monštra určujú skutočnú moc.

Krok 1: Materiály

Materiály
Materiály
Materiály
Materiály

Materiály:

  • 6 LED diód
  • Jeden prepínač SPST
  • Stavebný papier
  • Vládca
  • Klipy aligátora
  • Čistič spájkovacích hrotov
  • Spájkovačka
  • 9-voltová batéria
  • Odpor 200 ohmov
  • Bezpečnostné okuliare
  • Maľovať
  • Box na topánky

Krok 2: Nástroje

Nástroje
Nástroje

Náradie:

1. Spájkovačka

2. Páska

3. Čistič spájkovacích hrotov

4. Pravítko

5. Ceruzka

6. Štetec na maľovanie

Krok 3: Kroky pre Prop

Kroky pre Prop
Kroky pre Prop

Krok 1- Omotajte stavebný papier okolo škatule od topánok. Uistite sa, že stavebný papier je o 1 až 2 palce väčší ako dĺžka každého rozmeru škatule na topánky.

Krok 2 Nakreslite oči. Dĺžka očí by mala byť asi 4 palce dlhá a 2 palce vysoká.

Krok 3- Potom pomocou akrylovej farby (alebo akéhokoľvek druhu farby) a namaľujte zreničky červenou farbou a vonkajším okom variáciu ružovkastého alebo červenkastého odtieňa. Ak nemáte ružovú farbu, zmiešajte bielu a červenú farbu a do každej farby naneste rôzne množstvo podľa toho, aký tmavý alebo svetlý odtieň ružovej chcete mať. Potom počkajte asi hodinu, kým nebude suchý.

Krok 4- Po zaschnutí farby urobte vŕtačku a vyvŕtajte 6 otvorov pre každú LED v tesnej blízkosti (asi 1/8 palca od seba).

Krok 5- Vyvŕtajte otvor v oblasti medzi očami alebo pod očami pre prepínač SPST.

Krok 6- Vezmite spájkovaný obvod a prevlečte diódy LED cez otvory a to isté urobte pre tlačidlo. (Dbajte na to, aby ste neskratovali LED diódy).

Krok 4: Kroky pre obvod

Kroky pre obvod
Kroky pre obvod
Kroky pre obvod
Kroky pre obvod

Krok 1- Vystrihnite desať 1 palcového drôtu a dva 6 palcové drôty

Krok 2- Odrežte dva vodiče pre prepínač SPST

Krok 3- Spájajte spínač na negatívnej strane obvodu a spájkujte odpor na kladnej strane.

Krok 4- spájajte jeden koniec odporu s kladným vodičom a to isté pre prepínač.

Krok 5 - spájkujte každý vodič na negatívnu a pozitívnu stranu každej LED diódy. Uistite sa, že kontrolky LED priebežne kontrolujete, aby ste sa presvedčili, že stále fungujú (Poznámka: Nekontrolujte LED diódy priamo s konektorom batérie, použite svorky odporu a aligátora).

Krok 6: Napájajte diódy LED a prepnite ich cez otvory

Krok 5: Odraz

Na tomto projekte sa mi páčilo, ako bol môj elektrický obvod paralelne so súčasným svietením všetkých LED diód. 9-voltová batéria sa dala skutočne dobre prepojiť s vodičmi, čo spôsobilo rozsvietenie diód LED a zvýšenie jej jasu. Osobne by som zmenil partnera, pretože so mnou nespolupracoval a veľa sme sa hádali o nedôležitých veciach. Tiež by som zmenil elektrické obvody a vylepšil ich. Nabudúce by som bol pri výbere partnera opatrnejší a taktiež by som mal jasnejšie vo svojich komunikačných schopnostiach. Pri svojich ďalších projektoch musím byť efektívnym komunikátorom a vždy budem počúvať nápady svojho partnera.

(Ashish)

Tento projekt bol z väčšej časti úspešný, avšak vyskytli sa určité problémy. Prvým problémom bolo, že som nemohol zahrnúť svoje servo do projektu, pretože som zistil, že trávim príliš veľa času programom a musím začať pracovať na rekvizite. Ďalšou prekážkou bolo, že moje LED diódy sa stále skracovali, kedykoľvek som ich testoval. To sa dalo ľahko opraviť, keby som pri spájkovaní na konektore batérie na kladnú katódu LED pridal na začiatok obvodu silnejší odpor.

(Sohan)

Krok 6: Zdroje

Zdroje
Zdroje

1. Začiatok Arduina od Michaela McRobertsa (Kapitola 2, strana 27)

Dozvedel som sa, že nepražené dosky sa zvyčajne používajú na prototypovanie elektrických obvodov. Pásy pozdĺž dvoch koncov dosky sú vedené rovnobežne s ňou a pripájajú sa k napájaniu a uzemneniu napájacieho zdroja. 2. https://www.superdroidrobots.com/shop/custom.aspx/robot-electrical-power-and-wiring/53/ Z tohto zdroja som sa dozvedel o paralelných obvodoch na typickom elektricky zapojenom robote. Tiež som sa dozvedel o poistkách a uzemnení v elektrickom obvode. 3. https://www.sparkfun.com/ Dozvedel som sa o zapojení v obvode Arduino a o rôznych jednosmerných motoroch a snímačoch používaných v akomkoľvek elektrickom obvode. 4. https://www.arduino.org/ Z tohto zdroja som sa veľmi podrobne dozvedel o zložkách arduina, aby som sa informoval o vplyve arduina na elektrický obvod. 5. VÝROBA: Začíname s Arduinom od Massima Banziho (Kapitola: Arduino, strana 4) Z tohto zdroja som sa dozvedel o základných princípoch arduina a jeho účelu v elektrickom obvode. Tiež som sa dozvedel o tipoch na riešenie problémov v prípade, že arduino nefunguje. 6. Encyklopédia elektronických súčiastok od O'Reillyho (Kapitola 3: Prepojovacie vodiče, strany 17-19) Na základe tohto zdroja som sa dozvedel o vplyve prepojovacích vodičov na elektrický obvod. V paralelnom obvode je v prepojovacích vodičoch rovnaké množstvo napätia. 7. -Prototypovanie a tvorba modelov pre návrh produktu Z tohto zdroja som sa dozvedel o 3 -D prototypovacích modeloch projektu a efektívnych spôsoboch skicovania prototypu pomocou rozmerov. 8. Elektronika pre atrapy od Dickena Rossa (Kapitola 13: Skúmanie niektorých jednoduchých obvodov, strana 281) Z tohto zdroja som sa dozvedel o tom, ako zostaviť jednoduché elektronické obvody pomocou arduina, diód LED a rezistorov.

Odporúča: