Obsah:

Prenosný reproduktor Bluetooth: 3 kroky
Prenosný reproduktor Bluetooth: 3 kroky

Video: Prenosný reproduktor Bluetooth: 3 kroky

Video: Prenosný reproduktor Bluetooth: 3 kroky
Video: Tribit StormBox micro ЛУЧШЕ ЧЕМ JBL Clip 3 ??? 2024, Júl
Anonim
Prenosný reproduktor Bluetooth
Prenosný reproduktor Bluetooth

Ahoj a vitaj!

Tu budem hovoriť o tom, ako som zostavil reproduktor Bluetooth napájaný z batérie s minimálnymi výdavkami pomocou domáceho zosilňovača a náhradných dielov, ktoré som mal. Inšpiráciou pre tento projekt bolo, že som našiel starý reproduktor bez zosilňovača a rozhodol som sa ho vyrobiť a myslel som si Urobil by som to prenosným, pretože som mal niekoľko lítium-iónových batérií zo starého prenosného počítača.

Používa sa jednoduchý zosilňovač s nízkym výkonom a pokúsim sa tiež vyriešiť bežný problém s hlukom, s ktorým sa stretávate pri použití lacných zvukových modulov Bluetooth.

S výsledkom som veľmi spokojný, pretože to znelo lepšie, ako sa očakávalo, a nemusel som veľa míňať.

Zásoby

1. IC: LM386

2. rezistory: 10 k ohm; 1/4W -2 nos

3. Elektrolytické kondenzátory: 0,1uf, 10uf, 100uf, 1000uf - 25v

4. Diskové kondenzátory: 470 pf

5. Hrniec: 10k ohm

6. 1w reproduktor

7. 3,5 mm mužský zvukový konektor

8. Modul USB zvukového prijímača USB

9. Batéria: 3,7 V lítium-iónová alebo 9 V batéria

10. Prepnite

11. Konektory USB a Micro USB

11. Veci na leptanie DPS

Krok 1: VYTVORENIE ZOSILŇOVAČA

VYTVORENIE ZOSILŇOVAČA
VYTVORENIE ZOSILŇOVAČA
VYTVORENIE ZOSILŇOVAČA
VYTVORENIE ZOSILŇOVAČA
VYTVORENIE ZOSILŇOVAČA
VYTVORENIE ZOSILŇOVAČA

Takže, ako som povedal, najskôr som mal reproduktor, takže som musel vytvoriť zosilňovač, aby zodpovedal reproduktoru. Reproduktor mal 1 W 4 ohmy a pretože mal byť napájaný batériou bez akéhokoľvek zosilňovacieho obvodu, bol najvhodnejší zosilňovač nízkeho napätia s nízkym výkonom, ako je LM386. LM386 môže napájať reproduktor pomocou napájania 12 V DC až na 4 V DC, ale dajte si pozor na pokles kvality zvuku !.

Našiel som teda spomínaný výborne znejúci obvod zosilňovača od základov obvodu (vyššie uvedený obvod) a nebol som sklamaný, keď som ho testoval na doske s chlebom. Schému som zostavil v dizajnovom obleku Proteus a vytvoril som pre ňu rozloženie DPS.

Potom sa pristúpilo k procesu leptania, pri ktorom odporúčam sledovanie videa na serveri YouTube, aby ste lepšie porozumeli krokom pri vytváraní vlastnej dosky plošných spojov doma, alebo môžete použiť medenú dosku.

Dokončil som DPS a spájkoval som na ňu súčiastky a testoval som ich a bol prefekt. Ako zvukový vstup môžete použiť mužský mono 3,5 mm audio konektor alebo ho jednoducho odpojte od starého slúchadla. Pretože je to mono zosilňovač, potrebujete iba zem (zvyčajne zlatú) a buď ľavú alebo pravú (červený alebo zelený vodič).

Krok 2: PRIDANIE BLUETOOTHU

PRIDANIE BLUETOOTHU
PRIDANIE BLUETOOTHU
PRIDANIE BLUETOOTHU
PRIDANIE BLUETOOTHU
PRIDANIE BLUETOOTHU
PRIDANIE BLUETOOTHU

Ďalšou vecou, ktorú musíte urobiť, je pridať zvukový prijímač Bluetooth typu USB, ktorý môžete lacno získať na amazon ebay alebo aliexpress, na ktorý môžete kliknúť sem. Na pripojenie prijímača, ktorý funguje, pri napätí 4-5 V DC použite konektor USB a spájajte naň nejaký drôt. Pripojte 3,5 mm zvukový vstup k zosilňovaču na druhom konci.

Na napájanie zosilňovača, ako som už spomenul, som použil dve li-ion batérie v sérii, aby som dostal okolo 8,3 V, čo bolo dostatočné. Alternatívne môžete použiť štandardnú 9V batériu. Mal som ďalšie káble z jednej batérie na napájanie bluetooth a z oboch na účely nabíjania a na pripojenie k vypínaču na zapnutie alebo vypnutie.

Pri použití tohto druhu zariadení bluetooth sa niekedy vyskytuje problém, ktorý spôsobuje nepríjemný hluk. Stáva sa to iba vtedy, ak použijeme rovnakú zem pre prijímač bluetooth aj zosilňovač. Pridanie diskového kondenzátora na oddelenie by mohlo pomôcť tým, že ho zapojíte do série so zvukovým vstupom do zosilňovača, ale tiež sa zníži zisk alebo skôr celkový objem na výstupe. Jeden jednoduchý spôsob, ako sa tomu vyhnúť, je použiť pre ne oddelené zdroje. Pri projektoch napájaných batériami, ak nie je možné pridať ďalšiu batériu, je ďalším riešením použitie izolovaného jednosmerného prúdu, akým je modul B0505s - 1W, ktorý nájdete tu.

Krok 3: DOKONČENIE

DOKONČENIE
DOKONČENIE
DOKONČENIE
DOKONČENIE
DOKONČENIE
DOKONČENIE

Nakoniec skontrolujem všetky svoje pripojenia a zistím, že nedošlo k potenciálnemu skratu batérií (pretože to môže byť veľmi zlé). Všetky spoje zaistite zmršťovacími rúrkami alebo páskou.

Našťastie sa mi všetko zmestilo do puzdra reproduktora, potom som ho pevne priskrutkoval a zapol. Spároval som bluetooth s mojím telefónom a fungoval dobre. Kvalita zvuku bola naozaj dobrá a mohol som zvýšiť hlasitosť dosť vysoko.

A to je asi tak všetko

Odporúča: