Obsah:

Tester batérií AA Arduino: 3 kroky
Tester batérií AA Arduino: 3 kroky

Video: Tester batérií AA Arduino: 3 kroky

Video: Tester batérií AA Arduino: 3 kroky
Video: Самодельный Тестер ёмкости аккумуляторов. Простейший способ на Arduino. 2024, Júl
Anonim
Tester batérií Arduino AA
Tester batérií Arduino AA

Ak žijete v rodine ako ja, vždy je problém nájsť nové batérie. Iste, môžete mať batériu, ale ako rozoznám, ktoré sú nabité a ktoré nie. Tento projekt vám pomôže nájsť dobré batérie! Projekt je veľmi jednoduchý, zvládol by ho aj začiatočník. Vytvorenie tohto projektu vám zaberie zhruba 5-10 minút.

========================================== UPOZORNENIE !!! ========= ====================================

Testujte iba batérie s napätím 5 voltov alebo nižším. Akékoľvek vyššie batérie poškodia váš Arduino. Najlepšie je držať sa batérií AA alebo batérií AAA. Ostatné batérie pod 5 voltov budú stále fungovať, ale poskytnú nepresné výsledky.

Zásoby

akékoľvek Arduino

Držiak batérie AA/AAA s káblami alebo 2 prepojovacími káblami.

Krok 1: Okruh

Okruh
Okruh

Vezmite si držiak batérie a zapojte uzemňovací alebo čierny vodič do akéhokoľvek uzemnenia na Arduine. Vezmite kladný alebo červený vodič držiaka batérie a zapojte ho do analógového kolíka 5. Ak nemáte držiak batérie, vezmite 2 prepojovacie vodiče, jeden zapojte do analógového vývodu 5 a druhý vodič do zeme. nechajte ostatné konce drôtu odpojené. A to je jednoduchý obvod!

Krok 2: Kód

Kód
Kód

Kód je veľmi jednoduchý. Stačí ho skopírovať zospodu a vložiť do Arduino IDE. Potom ho nahrajte a otvorte sériový monitor. V cene kódu som pridal kód na použitie s obrazovkou. Keď nie je pripojená žiadna batéria, dostanete veľa náhodných čísel, napríklad 0,45 alebo niečo také. Keď máte pripojenú batériu, získate ďalšie čísla. Sériový monitor vydáva napätie z batérií. 1,49 voltov alebo viac = skvelá batéria. 1,42 - 1,48 voltu = v poriadku batéria. 1,41 voltov alebo menej = vybitá batéria.

int batteryPin = A0;

neplatné nastavenie () {

Serial.begin (9600);

}

prázdna slučka () {

float value = analogRead (batteryPin*0,0048);

Serial.print (hodnota);

oneskorenie (50);

}

Krok 3: Posunutie ďalej

Posúvať to ďalej
Posúvať to ďalej

Pokiaľ je batéria nabíjateľná, môžete arduino nechať batériu nabiť. Možno nájdete spôsob, ako testovať batérie s napätím vyšším ako 5 voltov. Môžete dokonca pridať slot na mince a predávať batérie. Do tohto projektu môžete pridať alebo pridať čokoľvek. Dúfam, že sa vám tento návod páčil. Ak sa vám to páčilo, prihlásil som to do arduino súťaže. Ak by vám to nevadilo, bol by som rád, keby ste hlasovali za môj projekt. Ďakujem ti veľmi pekne!!!! Súťaž sa končí 22. júna 2020.

Odporúča: