Obsah:

Ako používať Pigg-O-Stat: 6 krokov
Ako používať Pigg-O-Stat: 6 krokov

Video: Ako používať Pigg-O-Stat: 6 krokov

Video: Ako používať Pigg-O-Stat: 6 krokov
Video: НОЧЬ В СТРАШНОМ ДОМЕ С ДЕМОНОМ / НЕ СТОИЛО СЮДА ПРИХОДИТЬ 2024, Júl
Anonim
Ako používať Pigg-O-Stat
Ako používať Pigg-O-Stat

Nasledujúci návod ukazuje krok za krokom, ako používať Pigg-O-Stat. Pigg-O-Stat je imobilizačné zariadenie používané pre pediatrických pacientov vo veku od detstva do dvoch rokov počas rádiologických zákrokov. Použitie Pigg-O-Stats má za následok menšie fyzické poškodenie pacientov a lepšie rádiologické snímky.

Disclaimer: Pri správnom použití nepoškodí pediatrického pacienta a bude mať za následok lepšie rádiologické snímky. Pri nesprávnom použití alebo ak je Pigg-O-Stat nesprávne zaistený, môže dôjsť k náhodnému sebapoškodeniu pacienta.

Potrebné materiály:

1- Pigg-O-Stat, plne vybavený:

a) Sedenie

b) Malé a veľké podpery

c) Kožené popruhy hlavy pripevnené k podperám

Krok 1: Príprava

Príprava
Príprava

Pred začatím postupu je dôležité najskôr pripraviť Pigg-O-Stat. Na základe veku a hmotnosti pediatrického pacienta budete musieť pripraviť Pigg-O-Stat buď s malou alebo veľkou podporou. Malé podpory sú pre tých pacientov, ktorí sú ešte v detstve; veľké podpory sú pre pediatrických pacientov, ktorí prekročili vek dojčiat, ale pred dosiahnutím dvoch rokov.

Krok 2: Sedenie pacienta

Sedenie pacienta
Sedenie pacienta

Akonáhle sú zvolené správne podpery, je načase vložiť pacienta do Pigg-O-Stat. Položte dno pacienta na sedadlo Pigg-O-Stat s nohami pacienta na oboch stranách sedadla. Všimnite si toho, že nohy pacienta budú pravdepodobne vo vzduchu. Toto je uprednostňované, pretože znižuje pacientovu schopnosť pohybu.

Krok 3: Zdvihnite paže pacienta

Zdvihnite paže pacienta
Zdvihnite paže pacienta

Pred prechodom na štvrtý krok je dôležité zdvihnúť paže pacienta vysoko nad hlavu. Zdvíhanie paží pacienta nad hlavu bráni tomu, aby sa ich paže po imobilizácii nachádzali v röntgenovom zobrazovacom poli. Okrem toho ďalej znižuje mobilizáciu pacienta.

Krok 4: Zatvorte podpery

Zatvorte podpery
Zatvorte podpery

Akonáhle je pacient v Pigg-O-Stat a ruky sú zdvihnuté nad hlavu, je čas prejsť na imobilizačné procesy. Zatvorte podpery okolo pacienta čo najbližšie, bez toho, aby ste pacientovi fyzicky ublížili. Zaistite podpery na mieste.

Všimnite si toho, že tesné zatvorenie podpery k pacientovmu telu znižuje jeho mobilizáciu a keď je správne vykonávané, nespôsobuje mu fyzické poškodenie.

Krok 5: Imobilizujte hlavu pacienta

Znehybnite hlavu pacienta
Znehybnite hlavu pacienta

Akonáhle sú podpery zatvorené okolo pacienta imobilizujúceho pohyb tela, je načase imobilizovať jeho hlavu. Imobilizácia hlavy je ukončená koženým remienkom umiestneným na podperách Pigg-O-Stat. Hlavu pacienta dajte dopredu, aby bola zarovnaná s telom pacienta (telo a hlava pacienta by mali byť úplne vzpriamené). Zaistite kožený remienok z podpery na ľavej strane na podperu na pravej strane tak, aby bol dostatočne tesný, aby pacient nemohol voľne pohybovať hlavou.

Všimnite si toho, že tesné zaistenie koženého remienka nespôsobí pacientovi fyzické poškodenie a zabráni náhodnému sebapoškodeniu pacienta.

Krok 6: Konečný vzhľad

Tu je výsledok nasledujúcich krokov. Všimnite si, že pacient nemá v Pigg-O-Stat dostatok miesta na to, aby unikol z jeho pripútaní. Nedostatok voľného miesta v Pigg-O-Stat bráni sebapoškodzovaniu pacienta a má za následok lepšie rádiografické snímky.

Odporúča: