Obsah:

Osobný asistent na báze Arduina. (BHAI): 4 kroky
Osobný asistent na báze Arduina. (BHAI): 4 kroky

Video: Osobný asistent na báze Arduina. (BHAI): 4 kroky

Video: Osobný asistent na báze Arduina. (BHAI): 4 kroky
Video: Ducky Bhai Trolls Urfi Javed 2024, Júl
Anonim
Image
Image

Úvod:

Vyrobené v spolupráci s Kundan Singh Thakur

Toto je môj prvý pokyn, preto sa prosím pýtajte na všetky chyby, ktorých som sa mohol dopustiť. V prípade akýchkoľvek pochybností alebo problémov tiež zanechajte komentáre.

Osobný asistent na báze arduina je ako váš virtuálny spolubývajúci. Ak sa cítite leniví a nechcete tieto dvere otvoriť, jednoducho pripojte svoj telefón s Androidom k bluetooth a začnite zadávať príkazy.:)

Osobný asistent sa pripája k vášmu telefónu Android pomocou bluetooth a pracuje na základe hlasových príkazov, ktoré mu zadáte, a vykoná požadovaný proces, ako je otvorenie dverí alebo zapnutie svetiel.

Ako som na tento nápad prišiel, bola lenivosť mňa a môjho spolubývajúceho. Kedykoľvek niekto zaklopal na dvere, nikto z nás nechcel ísť otvoriť dvere. preto som prišiel s myšlienkou, že čo keby sme mali iného spolubývajúceho, virtuálneho, ktorý by nám pomohol s prácou, sme leniví na to, aby sme si robili sami, ako napríklad otváranie dverí, vypínanie svetiel atď. Bez problémov by som to urobil pomocou IR komunikácia, ale aký to má zmysel spolubývajúceho, ktorý nehovorí. Preto som ho pomenoval BHAI (brat v hindčine). a názov sa perfektne hodia pre rozhranie Basic Home Automation Interface.:)

Krok 1: Požiadavky

Požiadavky
Požiadavky
Požiadavky
Požiadavky

Na pokračovanie tohto projektu sú potrebné nasledujúce komponenty alebo súčasti:

Požiadavky: 1x Arduino Uno (na to som použil arduino uno, môžete použiť ľubovoľnú dosku, ktorá sa vám páči.)

Majte na pamäti, že ak používate iné dosky, možno budete musieť manipulovať s kódom tak, aby zodpovedal kolíkom na vašej doske

1x bluetooth modul Hc-05.

1x LCD modul Nokia 5110.

1x 8ohm reproduktor alebo bzučiak (čokoľvek sa vám páči).

1x modul ovládača motora l293d.

2x 6 voltové motory

1x telefón s Androidom.

2x LED diódy (ako náhrada za žiarovku)

Arduino IDE od arduino.cc

Krok 2: Nastavenie obvodu

Nastavenie obvodu
Nastavenie obvodu

vykonajte na svojom zariadení Arduino Uno nasledujúce pripojenia:

1. Pripojte displej Nokia 5110 LCD

VCC -> Arduino 3.3VLIGHT -> Arduino 5v (budem ho používať a moje funguje týmto spôsobom. Ak váš nie je na tejto ceste, pripojte ho k arduino zemi)

GND -> Arduino GND

CLK (SCLK) -> Arduino pin 7

DIN (MOSI) -> Arduino pin 6

DC -> Arduino pin 5

CE alebo CS -> Arduino pin 4

RST (RESET) -> Arduino pin 3

2. Pripojte modul Bluetooth HC-05.

Vcc -> 5 V arduina (použil som 6 voltový modul, aby som sa mohol pripojiť k 5 voltovému zdroju. Ak máte modul s 3 až 5 voltami, pripojte ho k 3,3 voltovému zdroju, inak by ste mohli poškodiť obvod.)

GND -> Ground of arduino

RX -> TX Arduina

TX -> RX Arduina.

3. Reproduktor

Pripojte kladný vodič reproduktora alebo bzučiaka k 9 -pólovému konektoru arduino uno a uzemňovaciemu kolíku k kolíku GND arduina.

4. Vodič motora

prepojte pripojenia jedného motora s A5 a A4 Arduino Uno a zostávajúce pripojenia s A3 a a2 Arduino Uno. (Tieto kolíky môžete neskôr vymeniť podľa svojich potrieb).

5. Motory

Pripojte motory k modulu ovládača motora na konkrétnych kolíkoch. Uistite sa, že motor, ktorý použijete ako ventilátor, je pripojený k rovnakému výstupu, ktorý reaguje na pokyny týkajúce sa ventilátora. (Pochopíte to v nasledujúcich krokoch).

6. LED diódy

Pripojte kladnú (dlhšiu nohu) jednej diódy LED k kolíku A0 arduina a kladný kolík druhej diódy LED k kolíku A1 arduina.

Uzemnite ďalšie dva kolíky.

a váš okruh je pripravený.

Krok 3: KÓD

Kód
Kód
Kód
Kód
Kód
Kód

Tu je veľký otec tohto projektu. Okruh bol jednoduchý a ľahko sa kopíroval. Hlavnými problémami tohto projektu je zvládnutie a tvorba programu. Dobre, kód funguje takto:

Po prvé, na to, aby tento projekt a LCD displej Nokia 5110 fungovali, budete potrebovať knižnicu LCD5110_BASIC odtiaľto.

Ako kód funguje:

1. Ukážete základný úvod (Rovnako ako v mojom prípade som ukázal, že „bootovací“text) vo funkcii nastavenia spustiť iba raz.

2. vo funkcii slučky opakované spustenie, naskenujete sériový vstup na ľubovoľný vstup zadaný používateľom prostredníctvom Bluetooth a hodnotu uložíte do reťazcového dátového typu do premennej s názvom hlas.

Teraz, ak je dĺžka reťazca uloženého v hlasovej premennej väčšia ako 0, t.j. v premennej existuje nejaká hodnota, porovnajte reťazec s niektorými preddefinovanými hodnotami, ako sú „Svieti“alebo „Dobrý deň“, ak sa hodnota zhoduje, t. j. na telefóne s Androidom ste pozdravili, podmienené „else if“bude pravdivé a blok kódu sa spustí.

Na konci všetkých preddefinovaných podmienok je blok else, aby arduino mohol odpovedať, keď zadáte príkaz, na ktorý nie je naprogramovaný. Napísal som „Prepáčte?“byť trochu slušný. V kóde môžete čokoľvek zmeniť.

Potom sa hodnota hlasovej premennej vynuluje, "" aby bola pripravená na prijatie nasledujúceho príkazu.

Stiahnite si kód z môjho github: BHAI CODE

BHAI tiež ukazuje grafiku, aby si získala osobný dojem. Súbor.c prítomný spolu so súborom.ino by mal byť umiestnený v rovnakom priečinku ako kód, pretože obsahuje všetky bitmapové polia vo forme kódu c.

Kliknite sem, ak chcete získať ďalšie informácie o spôsobe zobrazovania grafiky na LCD displeji telefónu nokia 5110.

Krok 4: Aplikácia a ovládanie

Na to, aby tento projekt fungoval a aby ste mu mohli dávať príkazy, potrebujete zariadenie Android a aplikáciu, ktorá bude odosielať hlasový vstup do modulu HC-05.

Keďže teraz pracujeme s modulom HC-05, tento projekt nebude môcť fungovať s telefónom iPhone, pretože iPhone podporuje iba BLE (Bluetooth Low Energy).

Stiahnite si aplikáciu pre zariadenia s Androidom TU

Stiahnite si a otvorte aplikáciu, pripojte telefón k modulu HC-05 a otvorte aplikáciu.

Vytvorte v aplikácii spojenie s HC-05 a skúste vysloviť jeden z príkazov, ktoré ste zahrnuli do programu.

Užite si to a dajte mi vedieť, ak máte nejaké problémy.

Odporúča: