Obsah:

Ovládanie MedeaWiz Sprite: 4 kroky
Ovládanie MedeaWiz Sprite: 4 kroky
Anonim
Ovládanie MedeaWiz Sprite
Ovládanie MedeaWiz Sprite
Ovládanie MedeaWiz Sprite
Ovládanie MedeaWiz Sprite
Ovládanie MedeaWiz Sprite
Ovládanie MedeaWiz Sprite
Ovládanie MedeaWiz Sprite
Ovládanie MedeaWiz Sprite

MedeaWiz Sprite (https://www.medeawiz.com/) je veľmi malé elektronické zariadenie, ktoré prehráva videá. Videá pre Sprite je možné uložiť buď na USB flash disk/palec, alebo na kartu SD. Sprite bude predvolene prehrávať jedno video v slučke. Ostatné videá umiestnené na flash zariadení je možné vyberať a prehrávať pomocou diaľkového ovládača Sprite.

Kúpené na Amazone alebo od TeamKingsley

Sensor. Engine MICRO je malá programovateľná riadiaca doska určená na prepojenie so senzormi a ovládanie rôznych modulov. SEM môže byť použitý ako učebné zariadenie STEM. Vynikajúce na použitie so zbierkou 37+ senzorov!

Kúpené na CircuitGizmos

Senzor. Motor MICRO (SEM) Rev

Srdcom SEM je 32 -bitový mikrokontrolér s integrovaným pokročilým programovým interpretom. Jazyk, ktorý SEM používa, je moderná verzia ZÁKLADNE. Na rozdiel od predchádzajúcich verzií jazyka je tento nový BASIC štruktúrovaný. Podporuje podprogramy a nepotrebuje čísla riadkov. Je to perfektný jazyk pre SEM. Je ľahké sa to naučiť, a predsa je to silné. Má podporu pre riadenie vstupu a výstupu, ktoré SEM potrebuje.

SEM má I/O linky pozdĺž horného okraja DPS na pripojenie k rôznym obvodom. SEM je možné použiť s bezspájkovou doskou s plošnými spojmi na prototypovanie. SEM je možné použiť aj s inými spôsobmi elektrického pripojenia na prepojenie s modulmi, zariadeniami a obvodmi.

Krok 1: Spustenie videa

Spúšťanie videí
Spúšťanie videí
Spúšťanie videí
Spúšťanie videí

Sprite môže byť tiež spustený tlačidlovým kontaktom (alebo ekvivalentným obvodom „suchého kontaktu“) na prehrávanie konkrétneho video súboru. Pokyny, ktoré sa dodávajú so zariadením Sprite (príručku je možné stiahnuť pred kúpou), ukazujú, ako je možné pomocou tlačidla spustiť prehrávač Sprite a prehrať video súbor. Pokyny tiež ukazujú, ako je možné priamo k Sprite pripojiť programovateľný logický ovládač (PLC) alebo snímač pohybu PIR, aby sa spustilo prehrávanie videa.

Toto spustenie umožňuje tlačidlu alebo zariadeniu s výstupom so suchým kontaktom spustiť jeden súbor. Zložitejšie spustenie je možné dosiahnuť pomocou senzora. Motora MICRO na vyhodnotenie jednej alebo viacerých podmienok na základe vstupu senzora alebo naplánovaného času. SEM sa pripojí k Sprite prostredníctvom I/O portu Sprite a na ovládanie Sprite použije sériové príkazy.

Krok 2: Spustenie zo senzora. Motor: MICRO

Spúšťanie zo senzora. Motor: MICRO
Spúšťanie zo senzora. Motor: MICRO
Spúšťanie zo senzora. Motor: MICRO
Spúšťanie zo senzora. Motor: MICRO

Port I/O Sprite poskytuje uzemnenie a +5 V (100 mA), ktoré je možné použiť na napájanie SEM. Sériové ovládanie Sprite zo SEM sa vykonáva pomocou sériových liniek Tx a Rx. Pripojenia pre I/O port sú uvedené v príručke Sprite a tu sú zobrazené.

V diagrame nad obdĺžnikom s názvom „Mikroprocesor“bude MICRO Sensor. Engine. SEM je k Sprite pripojený malým káblom na mieru. Čierny vodič je referenčný uzemnenie, červený vodič poskytuje 5V na napájanie SEM. (Počas vývoja odpojené, pretože pripojenie USB poskytuje napätie 5 V.)

Modrý a zelený vodič sú sériovou komunikáciou. Pre tento kód sa údaje prijaté zo Sprite nepoužívajú.

Krok 3: Program

Príklad programu je dosť jednoduchý: Listujte v sérii čísel (0 až 10) a keď je vybraté, prehrajte súbor priradený k číslu.

„Sprite Controller * 4 -riadkový popis programu sa zobrazuje vo výbere súborov“* až do 21. znaku za jediným apostrofom. ' *' * '--------------------- *

EXPLICITNÁ MOŽNOSŤ

MOŽNOSŤ VÝCHOZÍ ŽIADNA MOŽNOSŤ MOŽNOSTI AUTORUN ZAPNUTÝ

'====================================================

„Nastavovací kód“Nastavovací kód sa spustí raz pri spustení tohto programu '========================================= ==================

'S. E: Tlačidlo MICRO sa preruší a zobrazí

'Spoločné pre aplikácie SEM atď. 0 semYelBtn = 0 semGrnBtn = 0

DIM FileNum AKO INTEGER

DIM FileNumLimit AKO INTEGER FileNum = 0 FileNumLimit = 10

Text 0, 0, „Sprite Controller“,, 3, 1

TEXT 64, 12, ""+STR $ (FileNum)+"", C, 2, 2 TEXT 0, 57, "Back Frwd Select",, 3

ROBIŤ

AK JE SEMREDBtn> 1 POTOM

semRedBtn = 0 CLS FileNum = FileNum - 1 IF FileNum <0 THEN potom FileNum = FileNumLimit Text 0, 0, "Sprite Controller",, 3, 1 TEXT 64, 12, ""+STR $ (FileNum)+"", C, 2, 2 TEXT 0, 57, „Späť po vybratí“,, 3 KONIEC

AK SEMYELBtn> 1 POTOM

semYelBtn = 0 CLS FileNum = FileNum+1 IF FileNum> FileNumLimit THEN FileNum = 0 Text 0, 0, "Sprite Controller",, 3, 1 TEXT 64, 12, ""+STR $ (FileNum)+"", C, 2, 2 TEXT 0, 57, „Späť po vybratí“,, 3 KONIEC

AK JE POTOM GRNBTn> 1

semGrnBtn = 0 OTVORENÉ "COM1: 9600" ako #1 TLAČ #1, CHR $ (FileNum); ZATVORTE #1 KONCIU SMYČKY

'=====================================================

„SE: Podprogramy prerušenia tlačidla MICRO“spoločné pre aplikácie SEM atď. “======================================= ======================

'Rutiny prerušujú červené/žlté/zelené tlačidlo

„Štandardné postupy pre tlačidlá SEM. 'Testovanie semRedBtn> 1 na stlačenie tlačidla,> x na dlhé stlačenie tlačidla

SUB semRedBtnInt

semRedBtn = 1 DO: PAUSE (5): semRedBtn = semRedBtn + 5: LOOP WHILE PIN (7) = 0 PAUSE (20) END SUB

SUB semYelBtnInt

semYelBtn = 1 DO: PAUSE (5): semYelBtn = semYelBtn + 5: LOOP WHILE PIN (24) = 0 PAUSE (20) END SUB

SUB semGrnBtnInt

semGrnBtn = 1 DO: PAUSE (5): semGrnBtn = semGrnBtn + 5: LOOP WHILE PIN (26) = 0 PAUSE (20) END SUB

Krok 4: Jednoduchá obsluha

Jednoduchá obsluha
Jednoduchá obsluha

Veľké číslo v strede na displeji ukazuje, ktorý súbor sa práve prehráva alebo bol vybratý naposledy.

Červené tlačidlo zníži číslo súboru. Žlté tlačidlo zvýši číslo súboru.

Zelené tlačidlo vyberie/prehrá očíslovaný súbor.

Odporúča: