Obsah:

Ako šoférovať Manuela: 14 krokov
Ako šoférovať Manuela: 14 krokov

Video: Ako šoférovať Manuela: 14 krokov

Video: Ako šoférovať Manuela: 14 krokov
Video: Святая Земля | Паломничество по святым местам 2024, Júl
Anonim
Ako šoférovať Manuela
Ako šoférovať Manuela

Ahoj, volám sa Daniel Randall. Som automobilový technik, a väčšinu svojho života jazdím manuálne. Manuál už nešoféruje veľa ľudí. Iba 18% ľudí v Amerike jazdí manuálne alebo dokonca vie, ako riadiť manuál. Dnes vám ukážem, ako ovládať manuál. Buďte tou osobou, ktorá vyniká a vie, ako ovládať manuál.

Krok 1: Potrebné zásoby

Potrebné zásoby
Potrebné zásoby

Jediné, čo k tomu potrebujete, je ručné vozidlo. Ak nie je k dispozícii, nájdite jeden a použite ho. Ak má priateľ alebo člen rodiny taký, ktorý by bol lepší.

Krok 2: Neutrálny

Neutrálne
Neutrálne

Auto bude na prvom prevodovom stupni. Naštartujte vozidlo tak, že najskôr zaradíte neutrál na radiacej páke alebo hlavici. Neutrálny je tam, kde nie je zaradený žiadny prevodový stupeň a môže sa voľne pohybovať vľavo a vpravo.

Krok 3: Brzda a spojka

Brzda a spojka
Brzda a spojka

Po nasadnutí zatlačte brzdový a spojkový pedál doľava od brzdy až na doraz, až kým už nemôže ísť ďalej. Do bodu, kde sa zastaví, je miesto, kde nemôže v budúcnosti ísť. Pamätajte si, ako veľmi to bude slúžiť pre budúce použitie.

Krok 4: Spustenie

Začínať
Začínať

Odtiaľ otáčajte kľúčom, kým nie je úplne otočený, a naštartujte auto. Majte na pamäti, že spojkový pedál a brzdový pedál držte úplne stlačené. Ak nie je pedál spojky úplne spustený, nespustí sa.

Krok 5: Spätný chod

Reverz
Reverz

Teraz, keď to začalo, prejdeme k ďalšiemu kroku. Spojkový pedál držte úplne dole. Je dôležité si zapamätať, že pri každom radení alebo čokoľvek, čo súvisí s radením gombíka alebo radiacej páky, vždy zošliapnite pedál spojky až na doraz. Odtiaľ choďte dozadu. Spiatočka je umiestnená úplne vpravo a potom nadol. Uistite sa, že je zaradený spiatočný stupeň až na doraz, aby sa auto pohybovalo dozadu.

Krok 6: Presunutie vozidla dozadu

Pohyb vozidla dozadu
Pohyb vozidla dozadu
Pohyb vozidla dozadu
Pohyb vozidla dozadu

Keď zaradíte spiatočku, pomaly uvoľňujte spojku, kým nepocítite, že sa auto začne pohybovať. Keď cítite, že sa auto pohybuje. Nechajte auto vpravo 1 000 otáčok za minútu alebo 1 na mierke pred sebou, rozchod alebo číselník sa nachádza vľavo od rozchodu mph. Ako ho tam udržať, pomaly zatlačte na plynový pedál umiestnený napravo od brzdového pedála, aby plyn pomaly uvoľnil pedál spojky.

Krok 7: Zastavenie pohybu späť

Zastavenie pohybu dozadu
Zastavenie pohybu dozadu

Pri zvyšovaní rýchlosti uvoľnite spojku až na doraz. Nepúšťajte rýchlo, ak to urobí, auto sa odrazí a ublíži vozidlu, potom stlačte spojku úplne nadol. Na zastavenie vozidla zatlačením brzdy a pedálom spojky až na doraz.

Krok 8: Prvý prevodový stupeň

Prvý prevodový stupeň
Prvý prevodový stupeň

Jazda vpred s prevodovými stupňami 1-5. Na zaradenie prvého prevodového stupňa držte spojku stlačenú až na doraz. Vyraďte zo spiatočky a zaraďte neutrál, choďte hore a úplne doľava a znova hore na prvý prevodový stupeň, pričom spojku budete mať stále celú. Uistite sa tiež, že je zaradený až na doraz.

Krok 9: Pohyb vpred

Pri presúvaní auta to bude rovnaké ako pri cúvaní. Keď zaradíte prvý prevodový stupeň, pomaly uvoľnite spojku, kým nepocítite, že sa auto pohybuje. Keď máte pocit, že sa vozidlo pohybuje, držte ho v rýchlosti 1 000 otáčok za minútu alebo 1 na prístrojovom meradle vpredu. Pomaly zošliapnite plynový pedál umiestnený napravo od brzdového pedála a pomaly uvoľnite pedál spojky. Nedávajte ho príliš veľa plynu, pretože poškodí motor. Ak tak urobíte, môže to spôsobiť veľa problémov. Keď sa vozidlo začne rozbiehať, uvoľnite spojku až na doraz. Ak je to hotové, nepúšťajte to rýchlo, auto sa odrazí a poškodí vozidlo.

Krok 10: Radenie

Akonáhle páčka dosiahne 2 na ukazovateli otáčok, pustite plyn až na doraz a zošliapnite pedál spojky až na doraz. Odtiaľ preraďte rovno dolu na druhý, ktorý je hneď pod prvým prevodovým stupňom. Pomaly uvoľnite spojku a dajte jej trochu plynu. Pritom by sa mal merač otáčok automobilu udržiavať v rozmedzí 1 až 2,5, aby sa ušetrilo viac plynu. Nedávajte nič viac, pretože to opäť poškodí vozidlo. Tento krok je rovnaký vo všetkých prevodových stupňoch 1-5.

Krok 11: Rýchly tip

VID 20181021 233433640 Watch on
VID 20181021 233433640 Watch on

Nenechajte auto klesnúť pod 0,7 ot / min, vozidlo by ho vyplo. Aby ste to udržali nad 0,7 otáčok za minútu, zaraďte nižší prevodový stupeň, aby ste zaradili. Tak ako hovoríte, bolo to na 5. prevodovom stupni, aby ste podradili na 4. prevodový stupeň alebo zo 4. na 3. a tak ďalej, alebo mu stále dávajte plyn, aby ste ho držali vyššie. 7 otáčok za minútu

Krok 12: Úplné zastavenie dopredu

Zastaviť auto a zastaviť sa. Zatlačte spojku úplne nadol. Dajte auto na neutrál, pričom spojku zatlačte až na doraz. V neutrále zatlačte spojku až na doraz a zošliapnite brzdu, až kým sa vozidlo celkom nezastaví.

Krok 13: Prechod zo zastávky

Ak chcete pohnúť vozidlom, podržte spojku úplne zatiahnutú, najskôr posuňte gombík alebo preraďovač a pomaly uvoľňujte spojku, kým nepocítite, že sa pohybuje, aby plyn vozidla udržal vozidlo pri 1 otáčkach za minútu a pomaly uvoľňoval spojku a dával tak viac, pričom použil všetky kroky zobrazené 7-9.

Krok 14: Parkovanie a vypnutie vozidla

Na zaparkovanie vozidla je to isté, ako zastaviť vozidlo raz na parkovacom mieste, rovnako ako zastaviť, ale nechať spojku zaradenú a zaradiť 1. prevodový stupeň, pričom spojku držte stlačenú. Vypnite vozidlo s zaradeným vozidlom. Akonáhle je vozidlo vypnuté, zatiahnite parkovaciu brzdu alebo e brzdu úplne, potom uvoľnite spojku a teraz ste zaparkovaní.

Odporúča: