Obsah:

Obnova písacieho stroja Olivetti: 6 krokov
Obnova písacieho stroja Olivetti: 6 krokov

Video: Obnova písacieho stroja Olivetti: 6 krokov

Video: Obnova písacieho stroja Olivetti: 6 krokov
Video: Работа в процессе — Автоматическая пишущая машинка, часть. 2 - #инженерия #робототехника 2024, Júl
Anonim
Obnova písacieho stroja Olivetti
Obnova písacieho stroja Olivetti

Vybral som si to, pretože som vždy chcel používať písací stroj a možno ho používať v škole na eseje alebo niečo podobné. Vybral som si aj toto, pretože tento písací stroj používal môj starý otec a môj otec. Chcel som si nechať písací stroj a odovzdať ho svojim deťom atď. Zdieľam to, aby ľudia vedeli, ako si obnoviť svoj písací stroj.

Krok 1: Materiály

Materiály
Materiály

Na tento projekt Fix it budete potrebovať písací stroj, alkoholický čistič, handričku alebo handru, stuhu do písacieho stroja a zubnú kefku.

Krok 2: Čistenie segmentu

Čistenie segmentu
Čistenie segmentu

Najprv vyčistíte segmentovú časť písacieho stroja nejakým alkoholovým čističom a handričkou. Musíte to urobiť, pretože ak sú niektoré klávesy v segmentovej časti písacieho stroja zaseknuté, pomôže im to znova fungovať.

Krok 3: Čistenie kľúčov jednotlivo

Čistenie kľúčov jednotlivo
Čistenie kľúčov jednotlivo

Ak je jeden konkrétny kľúč zaseknutý, musíte ho jednotlivo vyčistiť nastriekaním väčšieho počtu alkoholových čistiacich prostriedkov a utretím handrou. Ak je kľúč stále zaseknutý, nastriekajte ešte alkoholický čistiaci prostriedok, vniknite doň zubnou kefkou a vyčistite ho vnútri aj zvonku.

Krok 4: Vyčistite hornú časť kľúčov

Vyčistite hornú časť kľúčov
Vyčistite hornú časť kľúčov

Keď to budete mať za sebou, vyčistíte časť kľúča, na ktorej sú písmená. Na každý kľúč nastriekate alkoholový čistiaci prostriedok a potom kľúče preložíte handrou. Počkajte asi 10 sekúnd a potom stlačte látku cez klávesy.

Krok 5: Odstráňte látku

Odstráňte utierku
Odstráňte utierku

Potom, čo ste urobili všetky tieto kroky, odstránite handričku a odhalíte všetok atrament, ktorý ste odstránili z kľúčov.

Krok 6: Vloženie stužky do písacieho stroja

Ďalším krokom by bolo vložiť pásku do písacieho stroja, aby mohla písať a správne fungovať. Potom vyskúšajte, či písací stroj píše. Ak áno, máte opäť funkčný písací stroj!

Odporúča: