Obsah:

Vodou poháňaný výťah: 5 krokov (s obrázkami)
Vodou poháňaný výťah: 5 krokov (s obrázkami)

Video: Vodou poháňaný výťah: 5 krokov (s obrázkami)

Video: Vodou poháňaný výťah: 5 krokov (s obrázkami)
Video: Город БАРСЕЛОНА. Испания или Каталония? Большой выпуск. 2024, Júl
Anonim
Vodou poháňaný výťah
Vodou poháňaný výťah

Na účely svojho konečného posúdenia som sa rozhodol vytvoriť výťah poháňaný vodou, ktorý sa pohybuje hore a dole a po dokončení doplní nádrž. položky na spustenie tohto výťahu sú

Vodný senzor X1

Servo X2

LCD X1

Rezistory X2

LED dióda X1

Tlačidlo X1

Breadboard X1

Krok 1: Nastavenie obrazovky LCD

Inštalácia obrazovky LCD
Inštalácia obrazovky LCD

Pri nastavovaní obrazovky LCD som použil piny analógových päť a štyri, ktoré sa spájajú priamo s obrazovkou. A tretí a štvrtý kolíky sa pripájajú k zemi a kolíkom 5V.

VCc: Pripojenie k zdroju napájania (5V)

GND: Pripojenie k zemi

SDA: Pripojenie k analógovému 4

SCL: Pripojenie k analógu 5

Krok 2: Nastavenie senzora vody

Inštalácia senzora vody
Inštalácia senzora vody
Inštalácia senzora vody
Inštalácia senzora vody

Pri nastavovaní senzora vody sú na senzore tri vstupy, ktoré sa pripájajú k arduinu. jeden zo vstupov na senzore je označený písmenom S, musíte ho pripojiť k analógovému 1 na Arduine. ďalšie 2 piny sú plus a mínus pozitívne pôjdu priamo na zem, zatiaľ čo záporný bude spojený s 5V batériou

+: zem

-: (5V)

S: Analógový 1

Pretože LCD a vodný senzor potrebujú 5 V, mali by ste mať so sebou dosku s plošnými spojmi, aby ste k doske mohli pripojiť uzemnenie a poistku, aby snímač vody aj LCD prijímali 5 V z Arduina.

Krok 3: Nastavenie serv

Image
Image
Tlačidlo a LED dióda
Tlačidlo a LED dióda

Pri nastavovaní dvoch serv, ktoré som použil, na piny 8 a 9, existujú tri sekcie pre každý kolík serva, ku ktorému sa má pripojiť. jeden vodič by sa mal pripojiť k (3V) strane, zatiaľ čo druhý kolík bude pripojený k zemi.

Servo 1:

slot 1: pin 8

(stredný slot) slot 2: (3V)

slot 3: zem

Teraz som sa rozhodol pripojiť druhý kolík k 5V, pretože toto servo sa často používa ako výťah, takže som sa rozhodol dať mu viac energie ako ten druhý, ktorý vyprázdňuje nádrž na vodu. Video ukazuje fungujúce servo pre výťah.

Krok 4: Tlačidlo a LED dióda

Tlačidlo a LED dióda
Tlačidlo a LED dióda

Použil som tlačidlo, aby som mohol vyprázdniť nádrž s vodou, keď sa dostane do výšky, takže výťah potom pôjde dole do najnižších úrovní. Aby som to urobil, mal som tlačidlo, keď svietilo LED svetlo, musel som počkať, kým sa vypne, potom som mohol stlačiť tlačidlo, keď bolo vypnuté, takže druhé servo začne vypúšťať vodu, zatiaľ čo výťah servo sa zastavilo Nastavil som tlačidlo, ktoré je pripojené k kolíku 2, potom sú ostatné vodiče pripojené pomocou vyťahovacieho odporu, ktorý sa potom pripojí k zemi a napájaniu (5 V).

Krok 5: Kód a konečný obvodový diagram

Vývojový diagram:

Kód:

Odporúča: