Obsah:

KROK 1: 5 krokov
KROK 1: 5 krokov

Video: KROK 1: 5 krokov

Video: KROK 1: 5 krokov
Video: Krok po kroku A1 Урок 5, часть 1 Польский язык Język polski 2024, Júl
Anonim
KROK 1
KROK 1
KROK 1
KROK 1
KROK 1
KROK 1

Mnoho milovníkov hi-fi je presvedčených, že ovládanie hlasitosti vyrobené z odporového rebríka poskytuje maximálnu reprodukciu. Problém je v tom, že sú drahé a ťažko sa stavajú. Tento projekt nie je. Dá sa ľahko postaviť za pár nocí, stačí vám vŕtačka a spájkovačka. A ak potrebujete v súprave, pozrite sa na moju webovú stránku, ktorá obsahuje tento a ďalšie zvukové návrhy, ktoré by vás mohli zaujímať. Jediným kompromisom v tomto dizajne je použiť kroky 5 dB namiesto štandardného 3db. To znamená, že celú vec je možné osadiť vysoko kvalitnými 12W otočnými spínačmi. Kroky 3db sú v každom prípade dosť malé. 5 dB kroky sú skôr definitívne a, keď si na to zvyknete, uspokojivejšie.

Krok 1:

Obrázok
Obrázok

Diely, ktoré budete potrebovať. Špecifikované odpory sú tolerančných typov 0,1%. Aj keď je drahšia ako obvyklý typ 1%, presnosť medzi kanálmi je priamou funkciou tolerancie odporu. Použitím 0,1% typov získate kanálový zostatok 0,01 dB medzi kanálmi. Asi 50 -krát lepšie ako najdrahšie zvukové hrnce triedy audio!

Krok 2: ZAMESTNANCI, KTORÉ BUDETE POTREBOVAŤ

VEC, KTORÚ BUDETE POTREBOVAŤ
VEC, KTORÚ BUDETE POTREBOVAŤ

- Čo potrebujete, ODPORY, 0,1%, 2 VYPNUTÉ KAŽDÉ HODNOTY POŽADOVANÉ NA STEREOR1 = 11k5 R6 = 357R R11 = 47RR2 = 6k65 R7 = 200RR3 = 3k65 R8 = 121RR4 = 2k05 R9 = 68RR5 = 681R R10 = 33RSWITCHESS1A () VYPNUTÝ OTOČNÝ SPÍNAČ 4P3W*S2A (B) = 2 VYPNUTÝ 1P12W OTOČNÝ SPÍNAČ*SOCKETSSK 1-8 Vysoko kvalitné gramofónové zásuvky, pozlátené. 4 červené, 4 čierne. ROZMEROVANÉ PRÍPADE NA RÔZNE 180 mm x 155 mm x 40 mm3 VYPNUTÉ 35 mm PLASTOVÉ KNOBS

Uľahčite si život výberom otočných spínačov s plastovými šachtami. Koniec koncov, musíte ich skrátiť, aby zodpovedali gombíkom

Krok 3: Vŕtajte puzdro

VILLTAJTE PRÍPAD
VILLTAJTE PRÍPAD

Po zhromaždení všetkých vyššie uvedených častí je ďalšou úlohou zostaviť projekt. Začína sa to pridaním legiend k prípadu. Použil som nápis „rub down“fixovaný priehľadným lakom na nechty (ale druhú polovicu nehovorte!) Ďalšou úlohou je vyvŕtať puzdro. ABS je na to skvelý materiál, pretože je mäkký a veľmi ľahko sa s ním pracuje. Tu je zobrazený detail rezu prípadu projektu. Toto môže byť samozrejme použité ako vodítko, ak sa používa prípad s rôznymi rozmermi. Ako vidíte na fotografii, v použitom boxe je dostatok miesta. Zásuvky Phono sa dodávajú vo všetkých typoch a veľkostiach. Tie, ktoré boli použité na prototype, vyžadovali diery s priemerom 10 mm. Jedná sa o profesionálne odrody, ktoré vo všeobecnosti znamenajú robustné a pozlátené. Niektorí ľudia to samozrejme môžu považovať za drahú domýšľavosť, ale nebudem sa hádať. Faktom je, že vyzerajú dobre a myslím si, že len preto sa dodatočné náklady oplatí. Po vyvŕtaní otvorov je ďalšou úlohou priskrutkovať všetky armatúry na miesto. V tejto fáze však nechajte obidve 12 -smerové otočné prepínače, kým ich nezapojíte. V opačnom prípade by vulgarizmy a spálený plast mohli byť na dennom poriadku.

Krok 4: ZAPOJENIE

ZAPOJENIE
ZAPOJENIE
ZAPOJENIE
ZAPOJENIE

Priložený diagram zobrazuje zapojenie zariadenia. Ako už bolo spomenuté, je dobré zapojiť 12 -smerové otočné spínače pred ich namontovaním do puzdra. Rezistory sú zapojené do reťaze medzi kontaktmi spínača. Po ich zapojení do držiaka v puzdre podľa obrázku. Teraz je možné celé zariadenie zapojiť. V prototype bol použitý olovený tienený OFC (bezkyslíkatý meď). Medzi S1 a vstupnými zásuvkami SK1/2/3 bol použitý jednoduchý OFC (16/02) prepojovací vodič. Po dokončení by mal projekt vyzerať ako na fotografii.

Krok 5:

Nakoniec bude potrebné skrátiť hriadele otočných spínačov na dĺžku približne 12 mm. Plastové typy je možné ľahko rezať malou pílou. Teraz je úloha hotová. Zaskrutkujte si kufrík a užívajte si nové ovládanie vol.

Odporúča: