Obsah:

RGB LED lacné a ľahké nočné svetlo meniace farbu: 3 kroky
RGB LED lacné a ľahké nočné svetlo meniace farbu: 3 kroky

Video: RGB LED lacné a ľahké nočné svetlo meniace farbu: 3 kroky

Video: RGB LED lacné a ľahké nočné svetlo meniace farbu: 3 kroky
Video: 20 товаров для автомобиля с Алиэкспресс, автотовары №29 2024, Júl
Anonim
RGB LED lacné a ľahké nočné svetlo meniace farbu
RGB LED lacné a ľahké nočné svetlo meniace farbu

Tento projekt bol celkom jednoduchý, keď som sa pohral a prišiel na to, čo chvíľu trvalo. Ide o to, aby bolo možné meniť farbu pomocou prepínača a mať tiež možnosti stmievania LED. Toto sú položky, ktoré budete potrebovať na dokončenie tohto projektu: 2 balenie tlačidlových svetiel, ktoré nájdete v obchode s 1 dolárom. 1 plastový vypínač (nachádza sa vo vyššie uvedených svetlách) (2, ak chcete funkciu zapnutia/vypnutia) 1 RGB LED drôt (približne 1 Štandardný ovládač hlasitosti nájdete v lacnej elektronike, napríklad v kábloch od slúchadiel (ktoré sú pokročilejšie ako tie, ktoré mám, k nim sa dostanem neskôr) alebo v akomkoľvek inom zariadení, ktoré vyžaduje jednoduché ovládanie hlasitosti … 2 batérie AAA alebo 3 V ekvivalentné elektrické Ak používate 5 voltov, budete potrebovať odpory, ale na to, aby LED vydržala dlhšie, budete potrebovať odpory s 3 voltmi, rôzne farby vyžadujú rôzne odpory, ale kvôli tomuto návodu som to nechal na vás, aby ste sa rozhodli.

Krok 1: Nastavenie Breadboard, experimentujte podľa ľubovôle

Nastavenie Breadboard, experimentujte podľa ľubovôle
Nastavenie Breadboard, experimentujte podľa ľubovôle

Kroky sú celkom jednoduché, zapojte všetko a po stlačení tlačidla sa zobrazí modrá / zelená. Môžete tiež vybrať tlačidlo xtra z druhého svetla a pred pripojením k vypínaču pridať vypínač batéria. Ovládanie hlasitosti Sú rôzne v každom type elektroniky a nie som na ne odborník, ale viem, že ak nájdete tri kovové hroty, ktoré namiesto nich nájdete, môžete ich použiť. vyblednúť do rôznych farieb RBG, to vyžaduje experimentovanie, ale vyskúšal som to, môžete vyblednúť z purpurovej na červenú, na modrú až zelenú atď., V závislosti od toho, ako je vaše nastavenie drôtu, spájkoval som však blízko 5 -kolíkového ovládača hlasitosti, ktorý som mal a zamotal hroty, takže som prešiel na ďalší, ktorý som našiel.

Krok 2: Spájkujte konečný produkt

Spájkujte konečný výrobok
Spájkujte konečný výrobok

Ako som spomenul v predchádzajúcom kroku, nespájkujte blízko každého hrotu, pretože by ste to mohli zničiť. Môžete si všimnúť kovový držiak visiaci z okraja dosky plošných spojov, čo malo pridať dodatočnú podporu k ovládanie hlasitosti, pretože musí byť cez okraj, aby sa zmestil do štrbiny na boku plastového svetla, ktoré sa má nastaviť. Vďaka troch kolíkovým ovládačom hlasitosti iba stlmí svetlo.

Krok 3: Všetko to tam vložte

Všetko tam zapadne
Všetko tam zapadne

Je to ťažké a budete musieť vyrezať štrbinu, aby sa ovládacie prvky používali zvonku.

Odporúča: