Obsah:

CocktailMaker: 4 kroky
CocktailMaker: 4 kroky

Video: CocktailMaker: 4 kroky

Video: CocktailMaker: 4 kroky
Video: Bartesian Cocktail Maker | 1year later @Bartesian | Hurricane Drink 2024, Júl
Anonim
Výrobca koktailov
Výrobca koktailov

CocktailMaker je názov môjho projektu, funkciu je už možné odvodiť z názvu.

Cieľom je pripraviť kokteil, ktorý si vyberiete, na vlastnej webovej stránke. Na webových stránkach nájdete, ktoré koktaily je možné vyrobiť, históriu koktailov (koľko bolo vyrobených). Stroj, ktorý sám vyrába, poháňa pomocou čerpadiel kokteil, ktorý ste vybrali na mieste. S teplotným snímačom môžete na displeji vidieť teplotu vo vnútri zariadenia. Ultrazvukový senzor sa používa na zisťovanie prítomnosti skla. Bez pohára nemôžete koktail vyrábať. Posledným senzorom je odpor snímajúci silu. Bude použitý na meranie kvapaliny vo fľaši. Keď dôjde k chybe, bzučiak sa vypne a na displeji sa zobrazí kód chyby.

Zásoby

Mikrokontroléry

Malinový koláč

Senzory a akčné členy

  • HCSR04 (ultrazvukový senzor)
  • Silový kvadratický odpor
  • DS18B20 (snímač teploty)
  • LCD20x4 -I2C (displej)
  • Čerpadlo (24 V)
  • Bzučiak (3V3)

Prípad

  • Prepravka na nápoje
  • Plexisklo
  • Kovové puzdro (RPI, nepájivé dosky …)
  • Lepidlo
  • Drôty

Krok 1: Inštalácia Raspberry Pi

Inštalácia Raspberry Pi
Inštalácia Raspberry Pi

Predtým, ako začneme s naším projektom, musíme nainštalovať a naprogramovať náš Raspberry Pi.

  1. Nainštalujte IMG. súbor na kartu SD (16 GB>).
  2. Pripojte kartu SD k Pi.
  3. Nainštalujte Putty (SSH) a spojte sa s 169.254.10.1.

Teraz začneme programovať náš Raspberry Pi.

  1. Pri nastavovaní vašej domácej siete použite tento príkaz na nastavenie na vašom Pi: wpa_passphrase "YourNetwork" "YourSSID" >> /etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf. Reštartujte počítač Pi a zadajte príkaz ifconfig. Ak je všetko v poriadku, uvidíte adresy IP.
  2. Potom by ste si mali zmeniť heslo. Každé predvolené pi má rovnaké heslo a používateľské meno, čo hackerom uľahčuje inváziu do Pi. Môžete to urobiť zadaním príkazu passwd.
  3. Nainštalujte nasledujúce balíky, ktoré potrebujeme pre budúce veci: sudo apt install apache2 -y, sudo apt install php libapache2-mod-php -y, sudo apt install mariadb-server mariadb-client -y, sudo apt install php-mysql -y, sudo systemctl reštartujte službu apache2.service, sudo apt install phpmyadmin -y.
  4. Teraz musíme nainštalovať knižnice. Používame príkaz pip3: pip3 install mysql-connector-python, pip3 install flask-socketio, pip3 install flask-cors, pip3 install geventpip3 install gevent-websocket.
  5. Ako posledný krok sme nastavili, aby naše Pi bolo povolené pre jeden drôt, spi a i2C. Na zadanie konfiguračného súboru použite nasledujúci príkaz: sudo raspi-config.
  6. Keď ste v súbore, prejdite na Možnosti rozhrania a zadajte.
  7. Vidíte možnosti, ktoré môžete zakázať alebo povoliť. Potrebujeme povoliť jednožilové, spi a i2C.
  8. Reštartovať

Krok 2: Príprava vecí

Príprava vecí
Príprava vecí

Teraz je všetko nastavené na našom Raspberry Pi, prejdeme k okruhu. Najlepšou možnosťou je začať všetko krok za krokom, ale najskôr musíme nastaviť pripojenie SSH na Visual Studio. Tento odkaz vysvetľuje, ako to urobiť:

  1. Pripojte Pi k obvodu.
  2. Integrujte teplotu do obvodu.
  3. Otestujte obvod.
  4. Integrujte HC SR04 do obvodu.
  5. Otestujte obvod.

Krok 3: Databáza

Databáza
Databáza
Databáza
Databáza

Po otestovaní komponentov vytvoríme databázu na ukladanie údajov. Najprv musíme vytvoriť spojenie cez SSH. Tento odkaz ukazuje, ako to robíme: https://dev.mysql.com/doc/workbench/en/wb-mysql-co…. Keď ste pripojení, môžete začať vytvárať tabuľky a pridávať stĺpce alebo môžete importovať údaje pomocou možnosti „Import údajov“. Tento súbor obsahuje všetky údaje a štruktúry.

Krok 4: Prípad

Prípad
Prípad
Prípad
Prípad
Prípad
Prípad

Ako posledný krok musíte urobiť svoj produkt atraktívnym. Použil som 3 káble na 12 spojení namiesto 36 voľných vodičov a všetko je uložené v krabici. Potom som použil prepravku na nápoje a nastriekal som ju farbou, aby vyzerala nová a svieža. Vnútri sú fľaše chladené ventilátorom na vrchu prepravky s nápojmi. Tiež som použil LED diódy, aby to vo vnútri vyzeralo farebne.

Odporúča: