Obsah:

Inštalácia Apache2 na server Ubuntu Server: 4 kroky
Inštalácia Apache2 na server Ubuntu Server: 4 kroky

Video: Inštalácia Apache2 na server Ubuntu Server: 4 kroky

Video: Inštalácia Apache2 na server Ubuntu Server: 4 kroky
Video: Установка web-сервера Apache на Linux Ubuntu и публикация web-сайта 2024, Júl
Anonim
Inštalácia Apache2 na server Ubuntu
Inštalácia Apache2 na server Ubuntu
Inštalácia Apache2 na server Ubuntu
Inštalácia Apache2 na server Ubuntu

Inštalácia Apache2 na server Ubuntu vám umožní hosťovať vaše vlastné webové stránky. Môžete to použiť na vlastné osobné použitie, na podnikanie alebo dokonca na vývoj webových aplikácií.

Krok 1: Inštalácia

Apache je súčasťou predvolených úložísk balíkov aplikácií Ubuntu, takže na jeho inštaláciu nie sú potrebné žiadne špeciálne nástroje ani procesy. Balíček môžeme jednoducho aktualizovať a nainštalovať priamo z Ubuntu. Začnite prihlásením sa na server a aktualizáciou apt.

sudo apt-get aktualizácia

Tým sa aktualizuje vyrovnávacia pamäť balíkov so všetkými aktuálnymi dostupnými balíkmi. Po aktualizácii pokračujte a nainštalujte si Apache2.

sudo apt-get nainštalovať apache2

Táto inštalácia nainštaluje Apache2 a tiež všetky chýbajúce závislosti, preto akceptujte všetky, ktoré sa môžu počas procesu inštalácie objaviť. Po dokončení je Apache2 nainštalovaný, ale na jeho spustenie je potrebná trochu viac konfigurácie.

Krok 2: Upravte bránu firewall

Ubuntu má predvolený firewall s názvom ufw, ktorý je po vybalení veľmi obmedzujúci. Chceme to otvoriť, aby komunikácia mohla prúdiť na/z webového servera Apache. Na spustenie brány firewall použite nasledujúce príkazy. UFW má vstavaný predvolený profil Apache.

sudo ufw povoliť 'Apache Full'

Alebo to môžete voliteľne urobiť ručne podľa portu.

sudo ufw povoliť 80

sudo ufw povoliť 443

Krok 3: Kontrola servera

Po inštalácii Apache a otvorení brány firewall môžete prvýkrát skontrolovať stav servera. Nasledujúcim príkazom sa uistite, že je služba skutočne spustená.

stav sudo service apache2

Ak služba funguje správne, mal by sa vám zobraziť stav „RUNNING“. Ak nie, spustite ho namiesto príkazu „stav“príkazom „štart“. Teraz, keď je server spustený, môžete na server kliknúť podľa názvu hostiteľa alebo IP a zobraziť predvolenú webovú stránku Apache.

meno hosťa

alebo

ifconfig

Akonáhle získate úplné meno hostiteľa alebo IP adresu webového servera, otvorte prehliadač a prejdite na adresu URL, na ktorej webová stránka počúva, tj.

názov hostiteľa alebo https:// názov hostiteľa alebo https:// názov hostiteľa alebo https:// názov hostiteľa

Krok 4: Predvolené umiestnenia konfigurácie/denníka

Apache má niekoľko predvolených umiestnení na ukladanie alebo čítanie súborov. Budete sa musieť trochu pohrabať na serveri, aby ste sa poriadne zorientovali, ale predvolené nastavenia pre Ubuntu sú zvyčajne na nižšie uvedených miestach

Webové súbory -/var/www/html/

Konfiguračné súbory

/etc/apache2/apache2.conf /etc/apache2/sites-available/000-default.conf

Protokoly -/var/logs/apache2

Odporúča: