Obsah:

Edison mi robí kávu (kód): 3 kroky
Edison mi robí kávu (kód): 3 kroky

Video: Edison mi robí kávu (kód): 3 kroky

Video: Edison mi robí kávu (kód): 3 kroky
Video: Ja Som Len Z Gumy Macko HD - Long Slovak Version - 10th Anniversary Gummy Bear Song 2024, Júl
Anonim
Edison mi robí kávu (kód)
Edison mi robí kávu (kód)

Tento projekt vám umožní spustiť akciu (napríklad podávanie kávy), akonáhle je v sieti WiFi detekovaný klient WiFi (napríklad keď sa vy alebo vaši zamestnanci dostanete do svojej kancelárie).

Krok 1: Nastavte svoj Intel Edison

Nastavte svoj Intel Edison
Nastavte svoj Intel Edison

Pripojte dva USB káble z počítača k doske Edison (jeden pre napájanie, jeden pre sériové údaje). V OSX otvorte sériové pripojenie k doske z vášho terminálu: screen /dev/tty.usbserial-AJ035OK6 115200 -L Predvolené prihlasovacie meno Edison je root. Hneď ako sa dostanete, nakonfigurujte sieť Wi -Fi: configure_edison --wifiPridajme zoznam zdrojov, aby ste si mohli stiahnuť balíčky z Edisonu. Otvorte tento súbor: root@edison: ~# vi /etc/opkg/base-feeds.confA pridajte do neho tieto riadky (zadajte „i“, aby ste mohli vkladať text do editora vi): src/gz všetky http:/ /repo.opkg.net/edison/repo/allsrc/gz edison https://repo.opkg.net/edison/repo/edisonsrc/gz core2-32 https://repo.opkg.net/edison/repo/core2 -32 Potom aktualizujte zdroje a nainštalujte požadované knižnice pre náš projekt: root@edison: ~# opkg updateroot@edison: ~# opkg install libmraa0 nanoroot@edison: ~# opkg install python-piproot@edison: ~# curl https:/ /bitbucket.org/pypa/setuptools/raw/bootstrap/ez_setup.py | pythonroot@edison: ~# pip install ubidots Hotovo! Teraz sme pripravení kódovať. Zistiť, keď prídem do svojej kancelárie. Na to, aby sme mohli detekovať prenos ARP v miestnej sieti Wi -Fi, použijeme Scapy packet sniffer. Scapy je úžasný nástroj, ktorý vám umožní zvládnuť sieťové pakety z jednoduchosti skriptu Python. Bez neho by sme pri čuchaní sieťovej prevádzky museli analyzovať veľa binárnych kódov. Náš prvý skript vyhľadá adresy MAC uložené v súbore CSV s názvom „dictionary.csv“a potom odošle hodnotu „1“do premennej Ubidots., to znamená, že osoba prišla. Ak je adresa MAC videná prvýkrát, skript automaticky vytvorí premennú Ubidots na uloženie údajov. Všimnite si riadku: sniff (prn = arp_count, filter = "arp", store = 0), ktorý spustí funkciu " arp_count (pkt) "zakaždým, keď sa pričuchne k paketu ARP. V tejto funkcii spustíme viacprocesy na aktualizáciu premennej Ubidots. Dôvod, prečo som použil multiprocesing, je ten, že som potreboval paralelnú funkciu, aby v prípade, že prídu dvaja používatelia súčasne, mohli byť oba pakety oňuchané a aktualizované v Ubidots. Možnosť „store = 0“je veľmi dôležitá, pretože inak by pakety boli začnite zapĺňať Edisonovu RAM a vymeniť pamäť a po niekoľkých hodinách zamrzne. https://halckemy.s3.amazonaws.com/uploads/document/file/46958/dictionary.csvhttps://halckemy.s3.amazonaws.com /uploads/document/file/46543/wifi_sniff.py

Krok 2: Spustite servo, keď je paket ARP čuchaný

Spustite servo, keď je paket ARP čuchaný
Spustite servo, keď je paket ARP čuchaný

Druhý skript bude po celú dobu zisťovať, či je premenná Ubidots (tá, ktorej posielame „0“alebo „1“), a aktivuje servo, keď sa premenná rovná „1“. Používam knižnicu MRAA (navrhnutú ľuďmi z Intelu), ktorá vám umožňuje zvládnuť všetky piny GPIO vášho Edisona z Linuxového shellu alebo skriptu python (v Arduine naozaj nie je potrebné kódovať!). To mi umožnilo rýchlo zvládnuť servomotor od spoločnosti Python. Https://halckemy.s3.amazonaws.com/uploads/document/file/46556/pour_coffee.py Servo je pripevnené k kolíku D3 v súprave Grove Kit. Toto servo môžete nastaviť tak, aby spúšťalo akýkoľvek fyzický ventil, napríklad kávovar. V záujme ukážky som vyrobil jednoduchý držiak na šálky. Na prístrojovej doske môžete tiež vytvoriť „prepínač“a manuálne ovládať kávovar:

Krok 3: Hlasujte

Prosím hlasujte !!! K videu:

Odporúča: