Obsah:

Žiarivé vreckové námestie: 5 krokov (s obrázkami)
Žiarivé vreckové námestie: 5 krokov (s obrázkami)

Video: Žiarivé vreckové námestie: 5 krokov (s obrázkami)

Video: Žiarivé vreckové námestie: 5 krokov (s obrázkami)
Video: Part 1 - A Little Princess Audiobook by Frances Hodgson Burnett 2024, Júl
Anonim
Image
Image
Žiarivé vreckové námestie
Žiarivé vreckové námestie

Vitajte pri mojich prvých pokynoch! Bol to zábavný malý projekt, o ktorý som sa chcel podeliť, ale dávajte si pozor na ďalšie veci, ktoré už čoskoro budú! Pôvodne som to urobil pre svoj ples, ale tento dizajn by mohol byť použitý pre mnoho podobných projektov od LED kravát po vlastné žiariace svetlá.

Krok 1: Čo budete potrebovať:

Materiály:

  • Attiny85 alebo podobný
  • Zošrot protoboard
  • Držiak batérie a hodinky CR2032
  • Šrotový drôt
  • Malý vypínač
  • RGB LED

Náradie:

  • Spájkovačka
  • Pomocné ruky
  • Notebook s Arduino IDE alebo podobným

Voliteľné veci, ktoré som náhodou použil:

  • 3D tlačiareň
  • Kliešte
  • Kondenzátor
  • Pripojenie IC umožňuje preprogramovanie
  • Medený drôt
  • Pinzeta
  • Odsávač pár, spájkovaný
  • Pracovné svetlo
  • Malý programátor AVR (https://learn.sparkfun.com/tutorials/tiny-avr-programmer-hookup-guide)

Krok 2: Zostavte dosku

Zostavte dosku!
Zostavte dosku!
Zostavte dosku!
Zostavte dosku!
Zostavte dosku!
Zostavte dosku!

Môžete si to zostaviť, ako len chcete, ale pre kohokoľvek, koho to zaujíma, načrtnem svoj postup.

  1. Najprv som zostavil svetlo. Použil som knockff Neopixel RGBW LED (https://www.amazon.com/ALITOVE-Similar-Individually-Addressable-embedded/dp/B01K4HCVDC/), ktorý som ležal okolo z predchádzajúceho projektu. Tiež som použil štandardné 4 -pinové bežné katódové RGB LED s čipom attiny85, takže by to malo fungovať, ale nebude také jasné.
  2. Potom som spájkoval kondenzátor 4,7 mikrofaradu na kladný a záporný pól (ako sa odporúča pre túto konkrétnu LED), potom som spájkoval kladné a záporné vodiče a dátové vedenie k LED s odporom 470 ohmov.
  3. Potom som nastavil držiak batérie. Použil som väčší protoboard, ako som potreboval, aby som mal v prípade potreby priestor na rozšírenie, a potom som k protoboardu spájkoval kladnú hornú dosku držiaka batérie cr2032. Na navinutie mínusovej strany pod držiak batérie som použil holý medený drôt.
  4. Ďalej som umiestnil 8 -kolíkový držiak čipu IC na protoboard so založenou batériou, aby som vedel, že bude dostatok miesta, preložil som kolíky a spájkoval ho.
  5. V spodnej časti som pripojil napájací a uzemňovací vodič držiaka batérie k držiaku IC. Ponechajte malú dĺžku, ktorú je možné neskôr skrátiť, aby sa pridal vypínač na elektrickom vedení.
  6. Znovu skontrolujte, či je batéria stále v poriadku, a ak máte multimetr, skontrolujte napájacie a uzemňovacie zásuvky držiaka IC. Mohlo by sa to zdať únavné, ale priebežná kontrola týchto vecí sa vám vyplatí, ak budete musieť neskôr riešiť problémy.
  7. Pripojte svetelné vodiče k napájaniu a uzemneniu (v blízkosti pripojenia k držiaku IC) a spustite jeden dátový kábel zo štandardného kolíka na IC. (dvakrát skontrolujte pinoutový hárok, aby ste sa presvedčili, že je kolík k dispozícii, ale v opačnom prípade použite iba ten, ktorý je na spájkovanie najvhodnejší)
  8. Potom odstrihnite medený drôt elektrického vedenia, skôr ako sa dostane k držiaku IC, spájkujte malú dĺžku drôtu na obidve strany.
  9. Potom odstrihnite drôt podľa veľkosti, spájkujte vodiče k dvom vodičom malého vypínača, pripnite tretí kábel a spínač za horúca prilepte na voľné miesto na boku. Dávajte pozor, aby ste vypínač izolovali, ak ho umiestňujete na iný nekrytý drôt alebo v jeho blízkosti, pretože puzdro je kovové. Jednoducho som použil malý kúsok elektrickej pásky.

Krok 3: Programovanie čipu

Môj kód pre tento projekt je možné stiahnuť z Github: https://github.com/3jackattack3/simpleSpectrumLigh…. Na programovanie som implementoval doplnok Platformio pre textový editor atomov pomocou „tinyAVRprogrammer“od sparkfun. Podľa mojich skúseností je to môj obľúbený spôsob zápisu a nahrávania kódu na čipy IC, ako je attiny85.

Doplnok platformio je skôr osobnou preferenciou, aj keď ho odporúčam skontrolovať. Vyskúšal som 3 odlišné metódy programovania arduinos v textových editoroch, ktoré sa mi páčia, a narazil som na problémy s doplnkami Stino aj Deviot pre text Sublime, ale s týmto doplnkom platformio pre atom mám obrovský úspech. Keďže však ide skôr o osobné preferencie, pokúsim sa pridať tradičný arduino IDE kód, hneď ako budem mať čas. Ak ho chcete previesť sami, skopírujte text súboru.cpp do nového projektu arduino a odstráňte prvý riadok: „#include Arduino“.

Programovanie IC je však trochu komplikovanejšie. Metóda, ktorú som použil, pochádza priamo zo sparkfunu a je to najlepšia metóda, akú som doteraz našiel. Pozrite sa na ich sprievodcu, kde nájdete ľahko použiteľného sprievodcu programovaním čipov AVR (https://learn.sparkfun.com/tutorials/tiny-avr-prog…). Ďalšou dominantnou metódou, ktorú som videl, je použiť arduino Uno ako bootloader pre čip IC, čo je oveľa lacnejšie, ak máte položenú ďalšiu dosku, ale je náchylnejší na chyby.

Krok 4: Voliteľné: 3D tlačené puzdro

Voliteľné: 3D tlačené puzdro!
Voliteľné: 3D tlačené puzdro!

Na dokončenie tejto zostavy som to chcel urobiť trochu profesionálnejším a zároveň chrániť elektroniku a zaistiť vypínač. Hore môžete vidieť môj iteračný postup pri navrhovaní puzdra a modely nájdete na univerzite! (https://www.thingiverse.com/thing:2904029) Tieto som navrhol konkrétne pre svoju stavbu, ale pravdepodobne by ste mohli model upraviť tak, aby vyhovoval vašim potrebám, alebo ho použiť ako inšpiráciu pre vlastné návrhy!

Krok 5: Ako zasadiť do vreckového námestia

Ako nastaviť vo vreckovom námestí
Ako nastaviť vo vreckovom námestí
Ako nastaviť vo vreckovom námestí
Ako nastaviť vo vreckovom námestí
Ako nastaviť vo vreckovom námestí
Ako nastaviť vo vreckovom námestí

Buďte kreatívni! Začal som štandardným skladaním „jeden tip hore“(https://www.tie-a-tie.net/how-to-fold-a-pocket-squa…), ktoré funguje dobre na rozptýlenie svetla vreckového štvorca.. Tu veľmi záleží na materiáli vreckového štvorca. Hodvábne vreckové námestie môžete lacno získať na Amazone (https://www.amazon.com/Fine-White-Silk-Pocket-Squa…), ktoré fantasticky funguje na rozptýlenie svetla.

Zložte štvorec na štvrtiny a potom vložte zariadenie do záhybu tak, aby bolo na oboch horných stranách pevné (orientované ako diamant). Dokončite skladanie a na zaistenie tvaru použite bezpečnostný kolík na základni. Po zasunutí do vrecka bude bezpečnostný kolík úplne skrytý a ak bude nariasený doprava, svetlo bude pôsobiť difúzne ako vo videu, a nie ako tu zobrazené bodové svetlo.

Odporúča: