Obsah:

LED pás: 10 krokov
LED pás: 10 krokov

Video: LED pás: 10 krokov

Video: LED pás: 10 krokov
Video: Светодиодные прожекторы. Вскрываем, определяем тип драйвера и соединения, меняем светодиоды. 2024, Júl
Anonim
LED pás
LED pás
LED pás
LED pás

Je to úžasný a jednoduchý pás LED, ktorý dokáže vyrobiť takmer každý. Jediná špeciálna znalosť je, ako spájkovať, ale je to jednoduché spájkovanie a každý tu už asi vie, ako na to. Ak nie, pravdepodobne na to existuje návod.

* editovať* Toto je prvý návod, ktorý som kedy uverejnil. Je to svinstvo Super svinstvo. Nechávam to však ako pripomienku toho, ako veci nerobiť.:) O niekoľko rokov neskôr si uvedomujem, ako som vtedy bol naivný. Ale ten pás stále milujem …

Krok 1: Získajte svoje zásoby

Získajte svoje zásoby
Získajte svoje zásoby
Získajte svoje zásoby
Získajte svoje zásoby

Na dokončenie tohto pokynu budete potrebovať:

- Opasok, najlepšie kožený, kožený alebo látkový. PROSTÝ. - Medzi 10 a 20 LED svetlami. Použil som devätnásť. - pletený drôt. Jeden drôt, ktorý je dlhý ako váš opasok. - Deväťvoltová batéria. - Deväťvoltová spona na batériu. Ukryl som moju zo starého dymového alarmu. - Elektrikárska páska. - Lepiaca páska. Všetky pásky z krupobitia. - Spájkovačka. - Spájka. - Silné nožnice alebo nožnice na drôt. - Niečo na vloženie dier do opaska, napríklad šijacia vec na kožiara alebo len kladivo a klinec.

Krok 2: Vyrazte diery do opaska

Vyrazte diery do opaska
Vyrazte diery do opaska

Aby LED diódy prešli, musíte do pásu preraziť diery. Použil som šidlo na kožušníka, ale kladivo a klinec budú fungovať rovnako dobre, ak nie lepšie. V závislosti od toho, koľko LED svetiel máte, budete musieť otvory zodpovedajúcim spôsobom rozložiť. Môžete merať, ale ja som robil svoje od oka. Chcete byť najmenej šesť palcov od miesta, kde končí spona opaska. Ak používate tkaninu, prejdite na krok tri.

Krok 3: Vložte diódy LED do dier

Vložte diódy LED do dier
Vložte diódy LED do dier
Vložte diódy LED do dier
Vložte diódy LED do dier
Vložte diódy LED do dier
Vložte diódy LED do dier

Je to celkom samozrejmé, ale má to háčik. Všetky LED diódy musia byť zarovnané rovnako, to znamená, že všetky pozitívne konce musia byť na jednej strane a všetky negatívne konce musia byť na druhej strane. Na nových LED diódach je jedna strana dlhšia ako ostatné, čo uľahčuje prácu. Ale na opakovane používaných LED diódach sa musíte pozrieť cez LED diódy a zistiť, ktorá strana je väčšia a ktorá menšia (pozri obrázky). Po vložení diódy LED do otvoru zložte vodiče na zadnej strane smerom von.

Ak používate tkaninu, drôty by mali prejsť, ak ich trochu navádzate. PRAVDEPODOBNE. NERUŠILA SOM TO ODEVNÝM PÁSOM. Ak nie, skúste vyraziť diery.

Krok 4: Pripravte si drôt

Pripravte si drôt
Pripravte si drôt

Potom, čo prevlečiete svetlá cez otvory, budete potrebovať svoj drôt. Odrežte jeden prameň drôtu, ktorý má dĺžku vašich LED diód. Tu je odolný. Drôt musíte úplne zbaviť jeho plastického (možno?) PVC povlaku. Ak ste hlupák (ako som ja) a môže vám ísť o zuby, môže to byť bolestivé. Tak či onak, budete musieť odstrániť povlak naraz o palec, pretože je takmer nemožné odstrániť povlak naraz.

Krok 5: Rozdeľte drôty

Rozdeľte si drôty
Rozdeľte si drôty
Rozdeľte si drôty
Rozdeľte si drôty
Rozdeľte si drôty
Rozdeľte si drôty

Práve teraz by ste mali mať pred sebou veľa malých drôtov. Musíte ich rozdeliť do dvoch skupín. Polovica drôtov v jednej skupine, druhá v druhej skupine. Potom, čo je toto dokončené, musíte každú skupinu skrútiť tak, aby boli pred vami dva drôty.

Krok 6: Spájkovacie vodiče k LED diódam

Spájkovacie vodiče k LED diódam
Spájkovacie vodiče k LED diódam

Teraz musíte k LED diódam spájkovať vodiče, ktoré ste práve vytvorili. VŠETKY POZITÍVNE STRÁNKY POTREBUJÚ KAŽDÉ INÉ PRIPOJIŤ. To isté platí pre NEGATÍVNE KONCE. To musí ísť úplne dole pásom. Malo by to vyzerať ako rebrík. Takto spájkované LED diódy poskytujú vianočný svetelný efekt, takže keď jedna zhasne, všetky ostatné zostanú zapnuté. Tiež, ak sa pokúsite vytvoriť jeden obvod, kde kladný bude spojený s záporným, s 19 LED diódami, nebudete mať pre všetky dostatok energie v jednom deviatom volte.

Krok 7: Vráťte sa a skontrolujte

Ak sa niektorý z vašich vodičov náhodou dotýka, mali by ste ich oddeliť. DOTYKOVÉ Drôty = SUPER NEŠŤASTNÝ ZÁBAVNÝ ČAS. zariadenie nebude fungovať, ak sa drôty prekrývajú.

Krok 8: Spájkovacia batéria

Spájkovacia batéria
Spájkovacia batéria
Spájkovacia batéria
Spájkovacia batéria
Spájkovacia batéria
Spájkovacia batéria

Pripojte poistku batérie k deviatim voltám a skontrolujte, či na ktorej strane ide vodič (kladný alebo záporný). Váš pás by sa mal rozsvietiť. Ak nie, vráťte sa a uistite sa, že sa nedotýkajú žiadne káble. Potom si do opaska urobte ďalší otvor, ktorý umožní drôtom prechádzať spredu dozadu. toto by malo byť asi šesť palcov od spony. Ak sú káble na prichytenie batérie príliš krátke, predĺžte ich. Prevlečte drôty cez pás tak, aby bola západka na prednej strane, a drôty boli na zadnej strane. Spájkujte vhodné konce reťazca LED diód. Prilepte batériu na prednú stranu tak, aby sa dostala na miesto.

Krok 9: Prilepte zadnú stranu

Aby pás mohol ľahko kĺzať a aby sa vám nezachytili drôty o nohavice, musíte zadnú stranu prelepiť lepiacou páskou. podľa toho orežte boky, aby páska nebola viditeľná. Zabráni sa tým tiež poškodeniu chrbta a dotyku drôtov.

Krok 10: Oblečte si to

Dať to na!
Dať to na!
Dať to na!
Dať to na!

Pás by mal byť teraz kompletný.

Zapínanie bude fungovať ako vypínač. Iste, ak chcete, môžete pridať vypínač. DÔLEŽITÉ: Batéria vybije do niekoľkých hodín, preto navrhujem nabíjateľnú sadu batérií. Nabíjateľné dvojité A sú najbežnejšie, ak nemôžete nájsť deväť voltové nabíjateľné a tri dvojité A, budú fungovať, ale na ich uchytenie by ste potrebovali niečo ako altoidný cín. Spona na opasok možno? Môžete tiež prejsť na stránku Cheapbatteries.com, ak ste nevedeli, že stránka existuje. FYI: Ak by LED dióda odtrhla, môžete ju ľahko vymeniť, ale aby ste tomu zabránili, musíte byť opatrní pri nasadzovaní slučiek v nohaviciach. Je však dosť odolný a LED diódy môžu poriadne zabiť, kým nespadnú. OTÁZKY A KOMENTÁRE sú vítané, POZITÍVNE ALEBO NEGATÍVNE

Odporúča: