Obsah:

MP3 to MIDI (iba Windows): 6 krokov
MP3 to MIDI (iba Windows): 6 krokov

Video: MP3 to MIDI (iba Windows): 6 krokov

Video: MP3 to MIDI (iba Windows): 6 krokov
Video: ЗАПРЕЩЁННЫЕ ТОВАРЫ с ALIEXPRESS 2023 ШТРАФ и ТЮРЬМА ЛЕГКО! 2024, Júl
Anonim
MP3 do MIDI (iba Windows)
MP3 do MIDI (iba Windows)

Toto je ukážka prevodu formátu MP3 na MIDI. ALE veľké zrieknutie sa zodpovednosti … toto mi fungovalo s 1 nástrojom. Nahral som živú klavírnu hudbu do digi-rekordéra. Potom spracoval MP3. Tento proces je užitočný spôsob prepisu hudby (pozri obmedzenia).

Tento návod vyžaduje, aby ste si nainštalovali dve freeware aplikácie. Toto je projekt zameraný na Windows (ospravedlňujeme sa ľuďom, ktorí nie sú víťazmi). Tento návod je možné vykonať na inom O/S. Existuje niekoľko voliteľných aplikácií na tlač súboru MIDI ako notového záznamu alebo na úpravu súboru MIDI. Jedna vec, do ktorej sa nechcem dostať, je, ako vytrhnúť jeden nástroj/hlas z MP3 viac ako jedným. Ak viete, ako to urobiť, pošlite návod. Bol by som rád, keby som dokázal izolovať nástroj alebo hlas od MP3. OBMEDZENIA Ako je uvedené vyššie, MP3 môže mať iba jeden nástroj/hlas. Noty sú často komplikovanejšou verziou, ako by ste očakávali. Možno budete môcť kvantifikovať súbor MIDI, aby bol čitateľnejší. Noty zobrazujú iba výšky alebo basové kľúče, nie obidva. (Nahláste obmedzenia, ktoré zistíte.)

Krok 1: Nainštalujte softvér (väčšinou freeware)

Stiahnite si a nainštalujte nasledujúci softvér Windows: Audacity (v 1.3) Audacity je skutočne skvelý softvér s otvoreným zdrojovým kódom. Je to praktické, ak chcete nahrávať cez prenosný počítač/stolný počítač do formátu MP3. Má veľa účinkov. https://audacity.sourceforge.net/download/ ALEBO získajte prenosnú verziu na … https://portableapps.com/apps/music_video/audacity_portableAmazing MIDI (v 1.7) Je to tiež veľmi efektívny softvér. Trvá jeden nástrojový vstup ako súbor WAV a prepisuje/prevádza hudbu do súboru MIDI. Tento softvér nebol aktualizovaný od 20. augusta 2003. https://www.pluto.dti.ne.jp/~araki/amazingmidi/(Optional)MIDI Notation (v 2.1.2) Tento softvér prevezme súbor MIDI a zobrazí ho ako noty, ktoré je možné vytlačiť. https://www.notation.com/DownloadNotationPlayer.htmAnvil Studio (v 2007.12.01) Tento softvér používa súbor MIDI a umožňuje používateľovi upravovať hudbu. Základný softvér je bezplatný, ale niektoré komponenty môžete pridať za skromnú cenu. https://www.freewarefiles.com/program_6_70_7660.htmlVložil som číslo verzie softvéru, ktorý som použil. Inými slovami, dostal som tento Instructable do práce pomocou týchto verzií. Ale zvyčajne je lepšie pracovať s najnovšou stabilnou verziou.

Krok 2: Odvážnosť

Odvážnosť
Odvážnosť

HLASNOSŤ

Previesť MP3 na WAV Spustiť súbor Audacity> Otvoriť Načítať súbor MP3. Súbor> Exportovať ako WAV S Audacity sa môžete hrať, aby ste získali kratší klip, alebo vyskúšajte niektoré filtre. Pri prvom prechode však odporúčam vykonať základnú konverziu (MP3 do WAV).

Krok 3: Úžasné MIDI

Úžasné MIDI
Úžasné MIDI

ÚŽASNÉ MIDI

Previesť WAV na MIDI Spustiť úžasný súbor MIDI tónov Namapovať to na súbor WAV, ktorý bude slúžiť ako váš nástroj. Úžasné MIDI lode s klavírom a sínusovou vlnou, ale môžete použiť aj iné súbory WAV. Vstupný súbor Namapujte to na MP3. Výstupný súbor Automaticky sa vyplní, keď zadáte súbor MP3. Upravte podľa potreby. Prepis Spustiť prepis (z ponuky). Pred spustením konverzie zobrazí niektoré nastavenia. Tieto som nevyladil; Použil som iba predvolené nastavenia. Voila !!! Váš súbor MIDI by sa mal objaviť tam, kde je mapovaný vo výstupnom súbore

Krok 4: Voliteľné

Voliteľné
Voliteľné

VOLITEĽNÉ

Spustite program Notation Player (Player.exe) a namapujte ho na svoj súbor MIDI. Teraz môžete pomocou programu Notation Player prezerať/tlačiť MIDI ako noty. Môžete si tiež pustiť hudbu a hrať s notami. *** Jeden problém, ktorý som mal, je, že sa zobrazuje klavírna hudba s jedným personálom. Môžete prepínať medzi výškovým a basovým kľúčom, ale nie oboma. Myslím, že toto je obmedzenie Amazing MIDI.

Krok 5: Voliteľné 2

Voliteľné 2
Voliteľné 2

VOLITEĽNÉ 2

ANVIL STUDIO Spustite Anvil Studio a otvorte svoj súbor MIDI. V Anvil Studio môžete upravovať hudbu. Má tiež veľa funkcií, s ktorými sa dá hrať.

Krok 6: Záver

Túto techniku som sa chcel naučiť. Dúfam, že vám to bude užitočné. Pošlite komentáre a pridajte nápady, ktoré vylepšujú tento projekt.

Odporúča: