Obsah:

Vytvorte PDF: 6 krokov
Vytvorte PDF: 6 krokov

Video: Vytvorte PDF: 6 krokov

Video: Vytvorte PDF: 6 krokov
Video: Stavebný softvér Kalkulus - Prvých 6 krokov 2024, Júl
Anonim
Vytvorte PDF
Vytvorte PDF

PDF (prenosný formát dokumentu) je typ dokumentu vytvorený spoločnosťou Adobe, ktorý je navrhnutý tak, aby bol viditeľný v pôvodnom formáte bez ohľadu na systém, v ktorom sa zobrazuje. Existuje niekoľko spôsobov, ako vytvoriť PDF. A tento návod snáď bude dokumentovať najľahšie spôsoby, ako to urobiť.

Krok 1: Metóda 1: Adobe Way

Prvým spôsobom, ako vytvoriť PDF, je vlastný softvér Acrobat od spoločnosti Adobe. Keďže nie som vlastníkom kópie programu Adobe Acrobat, nemôžem k nemu poskytnúť úplný návod, môžem však povedať niekoľko vecí.

  • Obsahuje vlastný textový procesor na vytváranie PDF
  • Integruje sa do programu Word jediným kliknutím a obsahuje tlačidlá na paneli s nástrojmi
  • nainštaluje sa ako ovládač tlačiarne, takže do formátu PDF môžete tlačiť z akejkoľvek aplikácie.

Jedinou nevýhodou programu „The Adobe Way“je, že softvér stojí približne 299 dolárov v USA za štandardné vydanie.

Krok 2: Metóda 2: Cesta slovom

Metóda 2: Cesta slovom
Metóda 2: Cesta slovom

Ak máte slovo 2007, máte šťastie! Office 2007 obsahuje funkciu, ktorá vám umožní „publikovať“dokument vo formáte PDF. Je to dobré, pretože vám to umožňuje aj exportovať odkazy. Ak chcete publikovať súbor PDF v programe Word 2007: Tlačidlo Office> Uložiť ako> PDF alebo XPS Ak túto funkciu používate prvýkrát, môže sa zobraziť výzva na stiahnutie doplnku. do funkcie. V opačnom prípade sa zobrazí dialógové okno Uložiť ako. Tu môžete nastaviť niektoré možnosti a uložiť súbor PDF. Skvelé na tejto metóde je, že väčšina aplikácií balíka Office môže publikovať do súboru PDF vrátane Excelu a Publishera.

Krok 3: Metóda 3: Cesta Primo

Metóda 3: Primo Way
Metóda 3: Primo Way

Ak nemáte Office 2007 alebo Adobe Acrobat, stále môžete vytvoriť PDF, a ešte lepšie - z akéhokoľvek programu, ktorý tlačí! Jedinou nevýhodou je, že váš PDF nebude interaktívny a bude sa podobať na digitálne vytlačenú stránku. Na odkazy sa nedá klikať. Budete potrebovať PrimoPdf z https://www.primopdf.com/. Nainštaluje sa sám ako ovládač tlačiarne, takže keď vyberiete tlačiareň, kliknite na Primo PDF. Otvorí sa a môžete nastaviť niektoré možnosti a uložiť ho ako PDF

Krok 4: Metóda 4: OpenOffice Way

Metóda 4: OpenOffice Way
Metóda 4: OpenOffice Way

Máte kópiu OpenOffice.org? Potom máte šťastie! Stačí kliknúť na ikonu PDF na paneli s nástrojmi! Vyberte niektoré možnosti (ak chcete odkazy, uistite sa, že je začiarknuté políčko „Označené PDF“) a vytvorte súbor PDF.

Krok 5: Metóda 5: Mac Way

Metóda 5: Mac Way
Metóda 5: Mac Way

Vlastníte Mac? Potom vytvorte PDF priamo z dialógového okna pre tlač. V dialógovom okne tlače kliknite na položku „Uložiť ako PDF“alebo „PDF> Uložiť PDF“. Zobrazí sa dialógové okno na uloženie. Uložte si PDF.

Krok 6: Vytvorenie PDF: Dokončené

Vytvorenie PDF: Dokončené
Vytvorenie PDF: Dokončené

Tak a ideš. Takto sa robí PDF. PDF súbory sú skvelé na odosielanie dokumentov niekomu, kto má iný operačný systém, alebo ak potrebujete niečo, čo má svoj formát, kdekoľvek sa používa.

Prvá cena v pálčivých otázkach: 7. kolo

Odporúča: