Obsah:

Senzory lepiacej pásky: 5 krokov (s obrázkami)
Senzory lepiacej pásky: 5 krokov (s obrázkami)

Video: Senzory lepiacej pásky: 5 krokov (s obrázkami)

Video: Senzory lepiacej pásky: 5 krokov (s obrázkami)
Video: الدرس الاول من دروس علم الاستشعار والاسياخ واهم درس لتصنيع الاسياخ على الانترنت الأقطاب الاقطاب 2024, Júl
Anonim
Senzory lepiacej pásky
Senzory lepiacej pásky
Senzory lepiacej pásky
Senzory lepiacej pásky
Senzory lepiacej pásky
Senzory lepiacej pásky
Senzory lepiacej pásky
Senzory lepiacej pásky

Jednoduché snímače tlaku a ohybu vyrobené z lepiacej pásky, Velostatu, vodivej nite a malých kúskov vodivej tkaniny. V zásade stačí, aby bol vodivý povrch a pomer velostatu správny. Podľa mňa najlepšie fungujú nasledujúce metódy. Tak málo vodivého vlákna, aké je potrebné na pokrytie citlivého povrchu. Až do dvoch cm širokého pásu môže stačiť, aby jeden prúžok prechádzal stredom pásu a medzi každým vláknom tri vrstvy Velostatu. VIDEO Prilepte snímač ohybu lepiacej pásky na zápästie ešte jednou lepiacou páskou! VIDEO Vyrobte si snímač ohybu lepiacej pásky a pripojte ho k počítaču za menej ako 4 minúty! VIDEO Toto video ukazuje celý proces výroby senzora ohybu lepiacej pásky a jeho zapojenia do počítača za menej ako 5 minút. VIDEO Toto video ukazuje graf supertenkého senzora ohybu lepiacej pásky vo vnútri obyčajnej slamky na pitie.

Krok 1: Materiály a nástroje

Materiály a nástroje
Materiály a nástroje

Materiály použité na senzor sa dajú ľahko kúpiť online. Sú tiež relatívne lacné. Hádal by som, že by ste mohli vyrobiť až 1 000 senzorov za menej ako 30 $ Pri preprave do severnej Ameriky rád objednávam z LessEMF, pretože skladujú všetky tri základné položky, rýchlo sa odosielajú a ceny sú primerané. Velostat je obchodná značka antistatického plastu vyrábaného spoločnosťou 3M. Plastové vrecká, v ktorých sú zabalené citlivé elektronické súčiastky, sú vyrobené z tohto materiálu. Tiež beží pod názvami: antistatický, ex-statický, plast na báze uhlíka, ESD, Linqstat (vyrobený v Číne), Lagerbeutel (nem. Pre úložné vrecká) & Môžete si teda rozrezať aj jeden z tých čiernych plastových taškových komponentov, ak máte jednu po ruke. Ale pozor! Nie všetky fungujú! MATERIÁLY:- Akýkoľvek druh lepiacej pásky bude fungovať, ale môže byť pekné použiť lepiacu pásku, aby bola flexibilná a robustná. Široký výber pások nájdete vo svojom miestnom železiarstve, obchode s kancelárskymi potrebami a stacionárnych obchodoch.- Velostat od 3M z https://www.lessemf.com/plastic.html- Vodivé vlákno z https://www.lessemf. com/fabric.html- Vodivá tkanina z https://www.lessemf.com/fabric.htmlTOOLS:- Nôž- Nožnice- Náhodné predmety na spracovanie lepiacej pásky

Krok 2: Páska

Páska
Páska
Páska
Páska
Páska
Páska
Páska
Páska

Odrežte dva rovnaké kusy lepiacej pásky o veľkosti a tvare senzora, ktorý chcete vyrobiť. V zásade bude každý snímač citlivý na tlak, a ak ho ohnete, môžete ho nazvať snímačom ohybu. Senzory ohybu majú tendenciu mať dlhý tvar. Ak sa vám páči, môžete si stiahnuť tieto šablóny ako vodítko. Naozaj si však myslím, že tento návod je zábavnejší s menšou presnosťou a voľnejšou formou. Jednoduchý snímač tlaku >> https://kobakant.at/downloads/stencils/SImplePS.pdfJednoduchý snímač ohybu >> https://kobakant.at/ súbory na stiahnutie/šablóny/SImpleBS.pdf POZNÁMKA: Rovnako ako vo všetkých krokoch sa bližšie pozrite na obrázky, aby ste lepšie porozumeli môjmu popisu. Navyše vždy premýšľajte o rôznych spôsoboch, ako veci robiť. Možno môžete tieto senzory ešte zjednodušiť alebo prípadne zlepšiť ich výkon!

Krok 3: Vlákno

Závit
Závit
Závit
Závit
Závit
Závit

S veľkou dávkou trpezlivosti položte na vodotesnú pásku kúsok vodivej nite tak, aby pokrýval oblasť, na ktorú chcete byť citliví na tlak, ale na pokrytie tejto oblasti dávajte skutočne len tak málo, ako je potrebné. Príliš vodivý povrch zničí stabilitu vášho senzora. Uistite sa, že jeden koniec vlákna je ďaleko od okraja a druhý presahuje okraj. Naneste na obe strany.

Krok 4: Tkanina

Látka
Látka
Látka
Látka
Látka
Látka
Látka
Látka

Odrežte dve malé záložky vodivej látky a položte ich na prečnievajúci koniec vodivého vlákna tak, aby sa polovica záložky lepila na lepiacu pásku a polovica trčala von. Naneste na obe strany.

Krok 5: Velostat

Velostat
Velostat
Velostat
Velostat
Velostat
Velostat
Velostat
Velostat

Odrežte tri kusy Velostatu, ktoré sú o niečo menšie ako tvar a veľkosť senzora. Prilepte jeden na jeden kus lepiacej pásky a potom sa pripravte na zlepenie oboch kusov lepiacej pásky a medzi ne vložte tretí kus Velostatu. Ak všetko drží pohromade, všetko je dobré. Teraz ste hotoví. A môžete to vyskúšať pomocou multimetra. Alebo si pozrite posledný krok v mojom návode na obsluhu senzora ohybu tkaniny, kde nájdete informácie o tom, ako pripojiť senzor k počítaču >>

Odporúča: