Obsah:

Tematická maturitná čiapočka Matrix: 5 krokov (s obrázkami)
Tematická maturitná čiapočka Matrix: 5 krokov (s obrázkami)

Video: Tematická maturitná čiapočka Matrix: 5 krokov (s obrázkami)

Video: Tematická maturitná čiapočka Matrix: 5 krokov (s obrázkami)
Video: Maturitní video 4.PB aneb ,,Řekni to písní´´ 2024, Júl
Anonim
Matematická tematická promočná čiapka
Matematická tematická promočná čiapka

Som veľkým fanúšikom filmovej série The Matrix. Bol som mladý, keď film vyšiel, a odvtedy som bol závislý na žánri sci-fi. Takže keď prišlo na moje promócie, chcel som mať čiapku s tematikou Matrix. Myslím tým, že monológ filmu sa na promóciu dobre hodí, nie? Bohužiaľ, keď som googlil, nenašiel som nikoho, kto by robil čiapku s tematikou Matrix (nie je tam žiadny fanúšik Matrixu ???).

Ako elektrotechnik som chcel začleniť aj elektroniku. Brainstoroval som z maticového LED displeja na LCD. Ale všetky tie sa zdali byť príliš komplikované alebo prehnané. Po pár dňoch ťahania za vlasy som s tým skončil.

Je to veľmi jednoduché. Mnohí ma ocenili a bolo to uvedené na oficiálnych webových stránkach Arduina (YaY!).

Krok 1: Elektronika

Image
Image
Matrix Digital Rain
Matrix Digital Rain

Začnime s elektronikou. Pozrite sa na video, kde nájdete animáciu, ktorú som vytvoril pomocou LED diód Adopruit Neopixel Ring. Použil som jeden 16 RGB LED krúžok a jeden 24 RGB LED krúžok. Dôrazne sa odporúča riadiť sa návodom spoločnosti Neafixel spoločnosti Adafruit, aby ste pochopili, ako tieto prstene LED fungujú. Môj kód je upravená verzia ukážkového kódu Adafruit's Neopixel.

Schéma:

Na minimalizáciu spotreby energie som použil Arduino mini Pro (3,3 V - 8 MHz). Táto doska nemá čip FTDI, takže na nahranie náčrtu budete potrebovať FTDI Breakout. Lítiová batéria poskytuje napätie 3,7 V a mala by byť pripojená k pinu „RAW“na kolíku Arduino, nie „VCC“. „GND“je pripojený pomocou posuvného prepínača SPST, aby som mohol zodpovedajúcim spôsobom zapnúť/vypnúť. Dôvod, prečo je čiapka 1000uF a odpor 470Ohm vysvetlený v návode na Adafruit. S dvoma prstencami Neo Pixel Ring máme celkom 40 LED diód (24+16). Digitálny kolík 6 Arduino je spojený s „dátovým vstupom“vonkajšieho prstenca (24 LED krúžkov). LED1 až LED24 teda budú v tomto kruhu. LED25 až LED40 budú vo vnútornom krúžku. Aj keď som v schéme použil rôzne farebné vodiče, ale v praxi som použil čierny tenký drôt, ktorý sa dobre mieša s čiapočkou na promócii.

Krok 2: Matrix Digital Rain

Matrix Digital Rain
Matrix Digital Rain
Matrix Digital Rain
Matrix Digital Rain

Teraz je čas na Matrix Rain. Chcel som mať statický dážď, aby to bolo jednoduché. Vygooglil som nejaké tapety. Priložené sú tie, ktoré som nakoniec použil. Ale môžete ísť divoko. Vyberte si, čo vám najviac vyhovuje. Maticových tapiet sú doslova tisíce. Vytlačte návrhy pomocou dobrej farebnej tlačiarne.

Krok 3: Odstráňte (!) Dážď

Znížte (!) Dážď!
Znížte (!) Dážď!
Znížte (!) Dážď!
Znížte (!) Dážď!
Znížte (!) Dážď!
Znížte (!) Dážď!

Vyrežte pozdĺž červených čiar, ako je to znázornené na prvom obrázku. Dostanete nápad. Vyberte si tie, ktoré chcete mať na čiapke. Nemusia to byť jednotlivé riadky. Môžete dokonca narezať 2-3 riadky dohromady. Keďže čiapka je čierna, pozadie „dažďov“sa s ňou zmieša.

Na monológ som použil toto písmo. Tiež sa môžu hodiť tieto písma:

a) Matrix Font 2 (b) Matrix Font 3 (c) Matrix Font 4

Urobil som, že som citát vytlačil v troch rôznych veľkostiach, aby som mohol experimentovať, čo mi najviac vyhovuje. Oddelil som všetky písmená. Tak budem mať kontrolu nad tým, čo kam ide. Tiež som pripojil ďalší obrázok, kde sú písmená spolu, ak chcete oddeliť slová namiesto písmen.

Objednal som si čiapku na promóciu z ebay. Sú rally lacné!

Na pripevnenie tých čiar a písmen na čiapku som použil školské lepidlo Elmer. Neexistuje žiadne pravidlo dizajnu, ako by ste to mali urobiť. Robte to, čo vám najviac vyhovuje. Stačí sa riadiť týmito jednoduchými pravidlami.

1) V strede by mali byť umiestnené krúžky (obiehajúce tlačidlo). Umiestnite tam teda časť „dažďov“, aby na nich boli prstene (skontrolujte obrázky).

2) „Dažde“by mali byť na vrchu drôtov. Je lepšie skryť drôty čo najviac. Pozrite sa na obrázok, ako som to urobil.

3) Obvod by mal byť vo vnútri uzáveru. Zlepil som ckt a batériu jednou stranou steny. Ak nosíte promočnú čiapku, uvidíte, že sa vám niektorá vnútorná časť nedotýka hlavy. To je tvoje miesto.

Odporúča: