Obsah:

Ako vytvárať slušnú hudbu digitálne: 4 kroky
Ako vytvárať slušnú hudbu digitálne: 4 kroky

Video: Ako vytvárať slušnú hudbu digitálne: 4 kroky

Video: Ako vytvárať slušnú hudbu digitálne: 4 kroky
Video: TOP 15 – Skryté funkce na iPhone (iOS), které musíte znát! 🔥 2024, Júl
Anonim
Ako robiť slušnú hudbu digitálne
Ako robiť slušnú hudbu digitálne

Pri vytváraní hudby na zariadení založenom na počítači (iPad, iPhone, MacBook, prenosný počítač, počítač atď.) Je potrebné vziať do úvahy niekoľko vecí. Po prvé, je tu výber programu D. A. W. (Tiež známa ako digitálna zvuková pracovná stanica) na vytváranie alebo vytváranie hudby. Po druhé, ide o to, aký hardvér použiť (chcete MIDI klávesnicu, ktorá vám umožní hrať na klávesnici pre akýkoľvek virtuálny nástroj? Čo hovoríte na Syntetizátor?) Nakoniec existuje rozhodnutie, ako ho chcete uvoľniť.

Zásoby

-Všetko, na čo si môžete stiahnuť softvér (vyžaduje sa internet)-Softvér digitálnej zvukovej pracovnej stanice (napríklad GarageBand, Logic Pro X alebo Ableton)-Všetko, čo by ste chceli … čisto voliteľné.

Krok 1: Výber digitálnej zvukovej pracovnej stanice (DAW)

S najväčšou pravdepodobnosťou existujú tisíce rôznych možností, aký softvér použiť, takže v tomto kroku ho zúžim na najlepšie pracovné stanice a poskytnem niekoľko výhod a nevýhod. 1) GarageBand Zatiaľ čo je na iPad a iPhone OS úplne zadarmo, nielen Existuje možnosť pohľadu na sekvencer, kde môžete presúvať slučky do presných polôh, ale existujú aj živé slučky s mnohými predvoľbami a veľkým počtom sťahovateľného obsahu, vďaka čomu je tento softvér skutočne jedinečný a ideálny pre začiatočníkov. Pokiaľ som mohol povedať, jedinou nevýhodou je jeho povesť softvéru pre začiatočníkov a nedostatok niekoľkých menších možností. 2) LogicProXLogicProX je k dispozícii iba pre počítače MacBook a je tiež veľmi drahý. Je to rovnaké ako GarageBand, ale s rozhraním typu point and click, možnosťou vytvárať doplnky s vlastným efektom pomocou kódu, možnosťou upravovať všetky aspekty údajov MIDI a ešte oveľa viac. Stálo by to za to, iba keby ste ho dostali zadarmo. 3) Ableton Ableton je softvér, ktorý je prispôsobený nielen na hudobnú produkciu, ale aj na živé vystúpenia s použitím launchpadu vlastnej značky (alebo launchpad mini)., aj keď navigácia môže byť niekedy náročná, ak chcete len experimentovať s prvotnými myšlienkami. Existuje niekoľko rôznych verzií tejto verzie, s rôznymi funkciami a pre rôzne cenové rozpätia. AKO ROBÍTE, ZAJISTÍTE SA, ŽE SA VYHÝBATE VYUŽÍVANIU HLASNOSTI, JE TO HROZNÉ PRE HUDOBNÚ VÝROBU a BÉŽNE SA POUŽÍVA NA ZVUKOVÚ VÝROBU VO FILMOCH. Ale potom opäť platí, že ktorýkoľvek z nich použijete, je na vašom rozhodnutí. DÁVAJTE SI POZOR, ABY STE SA VYHNUTI HLUKU.

Krok 2: Kreatívny proces

Kreatívny proces
Kreatívny proces

Pri prvom vyskúšaní hudobnej technológie by stálo za zmienku, že experimentovanie je kľúčové. Začnite svoju potenciálnu kariéru umelca hľadaním dobrých slučiek, hraním určitých akordov v určitých časoch alebo všetkým vyššie uvedeným. Tým možnostiam nie je koniec … Ak vám tento spôsob tvorby nevyhovuje, skúste pre svoju skladbu vybrať niekoľko rôznych základných prvkov a nájsť slučky, ktoré zodpovedajú týmto kategóriám. V určitých bodoch ich potiahnite, keď si myslíte, že sa už budete cítiť nudne, aby ste zabránili ľuďom v tom, aby ich stiahli zo svojho zoznamu skladieb. Nájdite svoj vlastný vzorec (e) na úspech. Je to predsa vaša hudba …

Krok 3: Ako distribuovať svoju pieseň

Ako distribuovať svoju pieseň
Ako distribuovať svoju pieseň

Kľúčový je výber správnej platformy. Možno chcete založiť vlastnú webovú stránku (v takom prípade by ste mali získať program carrd pro na adrese try.carrd.co/genix) alebo nový kanál YouTube. Túto overenú známku môžete niekedy dostať … niekoľko ďalších platforiem, ktoré stojí za zmienku, sú: -Spotify-Deezer-Trap Nation-Record label-Všetko, s čím sa môžete stretnúť

Krok 4: Doslov

Vo svete kreativity neexistujú nesprávne odpovede. To je na tom to úžasné! Niekoľko ďalších vecí, ktoré stojí za zváženie počas tvorivého procesu, je to, či chcete, aby niekto spieval do mikrofónu, na účely zhromažďovania ukážok k vašej piesni alebo do akej miery potrebujete obmedziť svoje výdavky … Ďakujem na čítanie.

Odporúča: