Obsah:

Tehla na batérie mobilného telefónu: 6 krokov
Tehla na batérie mobilného telefónu: 6 krokov

Video: Tehla na batérie mobilného telefónu: 6 krokov

Video: Tehla na batérie mobilného telefónu: 6 krokov
Video: 💦Blackview BV9200 ЧЕСТНЫЙ ОБЗОР ПРОТИВОУДАРНОГО 2024, Júl
Anonim
Batéria na mobilný telefón
Batéria na mobilný telefón

Je to pekný jednoduchý víkendový projekt, ktorý vám dáva príležitosť pokračovať v učení sa spájkovania na malých doskách. Využíva lacné a ľahké zháňanie dielov, aby sa stal skvelým začiatočníckym projektom pre kohokoľvek, kto sa pustí do DIY projektov.

Zásoby

Časti

Batéria do mobilného telefónu LG

Nabíjacia doska

Zdroj

Dvojpólový vypínač

Malý drôt (22 AWG funguje)

Zmršťovacia

Nástroje

Spájkovačka

Horúca lepiaca pištoľ

Tepelná pištoľ/ zapaľovač (niečo na zahriatie zmršťovadla

Krok 1:

Obrázok
Obrázok

*** Toto nebude úplná zostava, pretože bola vytvorená predtým, ako som pre ne začal vytvárať správy, ale urobím všetko, čo je v mojich silách, aby som vás tým prešiel a kľudne mi položte akékoľvek otázky týkajúce sa projektu. ***

Najprv spojte všetky svoje súčiastky a zapnite spájkovačku s väčším hrotom, ale stále dostatočne malým na to, aby zostal na svorke batérie, pretože nechceme roztaviť časť batérie. Menšie hroty budú prenášať teplo oveľa pomalšie, čo môže viesť buď k spájkovaniu za studena, alebo by mohlo dôjsť k zahriatiu batérie. Keď je hrot dlhšie na svorke batérie, teplo sa prenesie do batérie a môže spôsobiť problémy, ako je porucha batérie, opuch batérie a v zriedkavých prípadoch vybitie batérie.

Krok 2:

Obrázok
Obrázok

Začneme spájkovať vodiče k rôznym komponentom počínajúc batériou. Nezabudnite pocínovať podložky batérie, ktorú budete spájkovať, ako aj drôt. To pomôže zaistiť dobré spojenie medzi vodičom a batériou. Nebudem to hovoriť po zvyšok projektu, ale mali by ste dolaďovať každú stranu spojení, pretože je to len dobrá prax. Budeme spájkovať iba s pólom + a - batérie. Uistite sa, že sa vám na iné podložky nespájkuje.

Krok 3:

Obrázok
Obrázok

Teraz pripojte kladný svorkový vodič k kladnému B (+B) a záporný vodič batérie k zápornému pólu B (-B) na doske nabíjačky.

Krok 4:

Pripojte dva vodiče k výstupným podložkám na nabíjacej doske.

Krok 5:

Obrázok
Obrázok

Pripojte vodič, ktorý ste spájkovali, k kladnému vývodu (von+) k jednej zo svoriek 2-pólového spínača. Pripojte druhý kolík spínača k novému vodiču, ktorý bude pripojený k kladnému pólu (+).

Krok 6:

Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok

Pripojte zápornú podložku modulu napájania (-) k zápornému pólu nabíjacej dosky (von). Po vytvorení tohto spojenia je projekt dokončený, zostáva už len otestovať obvod. Hľadajte všetky svoje pripojenia, či neobsahujú zjavne zlé pripojenie alebo skraty, a potom prepnite vypínač z polohy off do polohy ON alebo 0 do 1. Ak ste to urobili správne, mala by sa rozsvietiť červená kontrolka na napájacom module.

Odporúča: