Obsah:

Pohybom aktivovaný Sentinel: 5 krokov
Pohybom aktivovaný Sentinel: 5 krokov

Video: Pohybom aktivovaný Sentinel: 5 krokov

Video: Pohybom aktivovaný Sentinel: 5 krokov
Video: Tejendra Sharma new Hindi kahani|stories in hindi #kahaniwalisonam#aajsuniyekahani #kathasahityapro 2024, Júl
Anonim
Pohybom aktivovaný Sentinel
Pohybom aktivovaný Sentinel

„Tento návod bol vytvorený ako splnenie projektovej požiadavky Makecourse na University of South Florida (www.makecourse.com)“

Ahoj, volám sa Ruben Duque. Študent strojného inžinierstva na univerzite v južnej Floride a dnes vám vysvetlím, ako znova vytvoriť kópiu môjho záverečného projektu pre moju hodinu makecoursu, ktorú som nazval „Motion Activated Sentinel“

V prvom rade by som chcel poukázať na to, že celé telo projektu je vyrobené z 3D vytlačených častí a dizajn je odo mňa úplne originál. Výsledkom je, že nie je k dispozícii toľko dielov, ktoré by ste mohli kúpiť v okolí.

Krok 1: Spotrebný materiál

Zásoby
Zásoby
Zásoby
Zásoby
Zásoby
Zásoby

Čo by si potreboval?

Toto sú všetky časti, ktoré budete potrebovať na vytvorenie Sentinelu.

- Arduino doska. Použil som dosku arduino UNO, ktorá bola dodaná so súpravou, ktorú som dostal na univerzite, ale môžete použiť akékoľvek arduino, ktoré sa vám páči.

- Doska na chlieb. Na prepojenie všetkých komponentov projektu stačí 400 -bodová doska.

- Ultrazvukový senzor priblíženia (HC-SR04)

- mikro servomotor SG90.

- Laserová dióda (KY-008)

- Dve LED diódy baterky (použil som lacné, ktoré nájdete o 7-jedenástej)

- Dosť prepojovacích káblov na prepojenie celého systému

Krok 2: Modelovanie dielov

Modelovanie dielov
Modelovanie dielov
Modelovanie dielov
Modelovanie dielov
Modelovanie dielov
Modelovanie dielov

Všetky diely boli vymodelované podľa Inventoru 2020. Nižšie pripojím všetky výkresy tejto časti. Ak máte k dispozícii najmenej 3 tlačiarne, vytlačenie všetkých dielov by nemalo trvať dlhšie ako 6 hodín. Ak máte iba jeden, bude to trvať oveľa viac (asi 15 hodín tlače)

Krok 3: Schéma systému

Schémy systému
Schémy systému

Tu vidíme každý jeden z prvkov, ktoré by boli spojené s arduino.

Doska arduino má 5V kolík, ktorý neustále vysiela napätie (na arduine môžeme vidieť malé čierne a červené káble pod slovom „power“) to sú prvé dva káble, ktoré spojíme, aby sme napájali celý rad breadboard s kladným pólom a uzemnenie.

Na poradí, ako zapojíte elektronické súčiastky, nezáleží a výsledky budú rovnaké. Uistite sa, že každý prvok je pripojený k správnemu kolíku, pretože ak nie, spôsobí to chybu v kóde.

Prvým komponentom by bol snímač priblíženia (HC-SR04). Má 4 piny, jeden pre 5V pripojenie, jeden pre uzemnenie a dva špeciálne piny. Kolíky Echo a Trig, v zásade tieto kolíky, majú na starosti odosielanie ultrazvukového signálu a prijímajú ho potom, ako sa odrazí. Kolík ECHO je pripojený k pinu číslo 4 na doske arduino a kolík TRIG je pripojený k pinu číslo 3.

Potom ideme so servomotorom, pretože si môžete všimnúť, že má 3 káble. Prvý vľavo je uzemnenie, ten v strede je 5V pripojenie a posledný je ten, ktorý prijíma signál z arduina, aby sa zapol a vypol, takže je zapojený na pin číslo 5 na arduino doska.

Potom môžeme ísť s 2 LED diódami, ktoré sú jednoducho spojené so zemou na doske a kladnou stranou na kolíkoch číslo 9 a 10 dosky arduino.

Nakoniec pripojíme laserovú diódu. Toto funguje v zásade rovnako ako LED svetlo (má kolík v strede, ale na účely tohto projektu ho nepoužívame) Pripojte stranu S k kolíku číslo 11 a stranu „-“k zemi.

Tým sa dokončia všetky pripojenia na doske arduino. Potom musíte zistiť, ako budete arduino napájať, a to buď pomocou sieťovej zásuvky, alebo pripojením k počítaču pomocou USB alebo batérie.

Krok 4: Kód

Kód
Kód
Kód
Kód
Kód
Kód

Kódovanie je posledná časť pred zapojením nášho Sentinelu do práce. Je to dobre vysvetlené na obrázkoch kódu krok za krokom.

Odporúča: