Obsah:

Nastavenie Blynk: 5 krokov
Nastavenie Blynk: 5 krokov

Video: Nastavenie Blynk: 5 krokov

Video: Nastavenie Blynk: 5 krokov
Video: Уроки Arduino #5 - работа с цифровыми портами и подключение кнопки 2024, Júl
Anonim
Nastavte Blynk
Nastavte Blynk

V tomto tutoriáli sa naučíte, ako nastaviť dosku Arduino pomocou Blynku a urobiť ju tak, aby sa po stlačení tlačidla v Blynku rozsvietila LED dióda (osobne to navrhujem, pretože esp32 má vstavanú technológiu Wifi a Bluetooth, ktorá je vhodný pre projekty IOT).

Zásoby

  • Doska Arduino, ktorú podporuje blynk (budem používať esp32)
  • USB kábel
  • Telefón (iPhone alebo Android)
  • Wifi

Krok 1: Pridajte jadro Esp32

Pridajte jadro Esp32
Pridajte jadro Esp32

Ak nepoužívate esp32, môžete tento krok preskočiť!

  1. Uistite sa, že vaše Arduino IDE je verzia 1.8 alebo vyššia, ak je nižšia, môže to spôsobiť problémy. Ak je nižšia, budete ju musieť aktualizovať.
  2. V prvom rade si budeme musieť stiahnuť ovládač CP210x z
  3. Po inštalácii a nastavení ovládačov, ktoré teraz potrebujeme pridať jadro esp32 do Arduino IDE, to môžete urobiť výberom položky Súbor> Predvoľby. V ponuke predvolieb nájdite „Adresy URL dodatočných správcov dosiek:“po umiestnení tejto vložky do súboru „https://dl.espressif.com/dl/package_esp32_index.json“.
  4. Teraz prejdite na Nástroje> Doska a vyberte dosku esp32, ktorú používate.
  5. Nakoniec prejdite na Nástroje> Port a vyberte port, na ktorom je váš esp32.

Teraz je váš esp32 pripravený na použitie!

Krok 2: Nastavte aplikáciu Telefón

Nastaviť aplikáciu Telefón
Nastaviť aplikáciu Telefón
Nastaviť aplikáciu Telefón
Nastaviť aplikáciu Telefón

Teraz je prvým krokom k pripojeniu našej rady k blynku stiahnutie aplikácie. Aplikáciu si môžete stiahnuť z App Store alebo Google Play Store. Aplikáciu si môžete stiahnuť naskenovaním niektorého z vyššie uvedených QR kódov.

Po stiahnutí aplikácie si budete musieť vytvoriť nový účet.

Krok 3: Vytvorte aplikáciu Blynk

Vytvorte aplikáciu Blynk
Vytvorte aplikáciu Blynk
Vytvorte aplikáciu Blynk
Vytvorte aplikáciu Blynk
Vytvorte aplikáciu Blynk
Vytvorte aplikáciu Blynk

Akonáhle ste aplikáciu nastavili, môžete teraz stavať aplikáciu. V tomto návode postavíme základný program, ktorý vám umožní zapnúť a vypnúť diódu LED. Teraz budete musieť kliknúť na tlačidlo „Vytvoriť nový projekt“, teraz môžete vytvoriť aplikáciu. Najprv zadajte názov ako „Test“. Potom vyberte dosku, ktorú používate, a spôsob pripojenia. Teraz zvoľte „Vytvoriť projekt“. Po načítaní aplikácie vyberte ikonu matice, ktorá vás presmeruje na „Nastavenia projektu“. Teraz prejdite nadol a nájdite sekciu „Auth Token“a zapíšte si token (budete ho potrebovať neskôr!). Teraz presuňte tlačidlo do stredu aplikácie a klepnutím naň vstúpte do ponuky nastavení, klepnite na ikonu s názvom „Pripnúť“a posuňte ju na položku Digital a D8.

Krok 4: Stiahnite si knižnicu Blynk Arduino

Choďte na https://github.com/blynkkk/blynk-library/releases/ a stiahnite si najnovší súbor.zip, napríklad „Blynk_Release_v0.6.1.zip“, potom otvorte Arduino IDE a choďte do Sketch> Include Library > Pridajte knižnicu. ZIP, prejdite na miesto, kam ste uložili stiahnutý súbor.zip, a vyberte ho. Knižnica Blynk je teraz nainštalovaná! Nakoniec zapojte diódu LED do digitálneho kolíka 8.

Krok 5: Nastavte kód

Ak chcete zistiť, aký kód potrebujete pre svoju dosku, navštívte stránku https://examples.blynk.cc, vyberte dosku a pripojenie a zadajte príklad ako „Blynk Blink“, teraz skopírujte kód a prilepte ho do Arduino IDE a nájdite riadok char auth = "YourAuthToken"; a nahraďte YourAuthToken autentifikačným tokenom, ktorý ste si predtým zapísali, a ak používate wifi, nájdite riadok char ssid = "YourNetworkName"; a nahraďte YourNetworkName názvom vašej siete a nájdite riadok char pass = "YourPassword"; a nahraďte svoje heslo heslom Wifi. Teraz môžete spustiť kód, otvoriť aplikáciu a kliknúť na tlačidlo prehrávania v pravom hornom rohu. Teraz môžete v aplikácii kliknúť na tlačidlo a LED dióda sa rozsvieti!

Odporúča: