Obsah:

LED dióda na striedavom prúde: 3 kroky
LED dióda na striedavom prúde: 3 kroky

Video: LED dióda na striedavom prúde: 3 kroky

Video: LED dióda na striedavom prúde: 3 kroky
Video: ESP32 Tutorial 5 - LED Fade, control brightness of an LED -ESP32 IoT Learnig kit 2024, Júl
Anonim
LED dióda na striedavom prúde
LED dióda na striedavom prúde
LED dióda na striedavom prúde
LED dióda na striedavom prúde
LED dióda na striedavom prúde
LED dióda na striedavom prúde

Dôležité: Skúste len vtedy, ak ovládate prácu so sieťou striedavého prúdu Jednoduchá schéma zapojenia jednej diódy LED na striedavom prúde 110 V alebo 230 V alebo dokonca DC batérie !!!

Krok 1: Diely a montáž

Diely a montáž
Diely a montáž
Diely a montáž
Diely a montáž
Diely a montáž
Diely a montáž

Časti: 1. LED - 5 mm alebo 10 mm akejkoľvek farby. 2. Dióda, najlepšie 1N 4007 3. Rezistor s výkonom 2 watty alebo vyšším, s hodnotou kdekoľvek od 22 kiloohmov až do 100 kiloohmov. 4. Dvojpólová zástrčka (dutá) Nižšie hodnoty odporu poskytnú vyšší jas a vyššie hodnoty predĺžia životnosť LED. Vyberte si teda kompromis v závislosti od požiadavky. Nižší výkon rezistora, ako je 1/2 W alebo nižší, nebude fungovať a môže dôjsť k spáleniu, pretože sú určené pre 6 V jednosmerné obvody, nie pre 220 V striedavé siete. Zostava: 1. Pripojte čiernu anódu diódy k zápornému pólu LED. 2. pripojte odpor k kladnému pólu LED. 3. Pripojte voľné konce diódy a odporu k zástrčkovým kolíkom. Hotový. Prehľadnosť nájdete na priloženom obrázku. Pripojený je aj ďalší obvod s diódou zapojenou „cez“LED diódu. Namiesto kolíkového konektora sa používa adaptér žiarovky. Mal by fungovať na sieťových systémoch 110 V AC aj 220 V AC. Funkcia DC: Bude fungovať aj na akejkoľvek batérii !! Ešte raz si prečítajte „dôležitý“prvý riadok, ak ste ho zmeškali …

Krok 2: Upraviť: apríl 2014

Tento návod sa stáva populárnym a zdravý rozum mi hovorí, že napriek „dôležitému“vylúčeniu zodpovednosti za odbornosť v práci so sieťou AC Mains sa do jeho výroby môže pustiť aj veľa nových ľudí. Tak málo pokynov, ako je uvedené nižšie: Pretože sa používajú iba dva diely, oba musia byť robustné, aby odolali záťaži zo siete striedavého prúdu. 1. Dióda, ktorú som použil, je 1N4007. Táto dióda 1N4007 je dimenzovaná na 1000 voltov, a preto je robustná, aby odolala sieťovým napätím 110 V aj 220 V striedavého prúdu, ktorými sa riadia rôzne krajiny. Myslím, že je tiež ľahko dostupný. 2. Odpor 22 kiloohmov a viac by mal byť dimenzovaný najmenej na dva watty alebo viac. Zaistíte tak, že vďaka nepretržitej prevádzke nebude horieť. Rezistor je obmedzovač prúdu. Obmedzuje sieťový prúd striedavého prúdu a prevádza ho na teplo a potom ho rozptyľuje. TEPLO je problém, pretože sa nepoužíva kondenzátor. Keďže je však použitý odpor s vyšším výkonom, nezlyhá. Odpory s nižším výkonom zlyhajú a môžu spôsobiť poškodenie. Buďte zodpovední a svoju prácu si poriadne vyskúšajte. 3. Nemohol som použiť kondenzátor (nepolarizovaný keramický kondenzátor pre sieťové napájanie), pretože priestor bol vnútri mužského kolíka obmedzený. Ak je to možné, použite jeden: 0,22 uF alebo 224 K, dimenzovaný na 400 voltov, ak ste na sieti 220 VAC 0,47 uF, napájajte 250 voltov, ak ste na sieti 110 VAC. Pozrite si moje ďalšie návody na projekty, ktoré používajú viac diód LED, a teda kondenzátor. Pozrite si tiež rôzne ďalšie okruhy na tejto webovej stránke a internete.

Krok 3: Moje videá na YouTube:

Image
Image

www.youtube.com/user/MrPandyaketan

Odporúča: