Obsah:

Premeňte starý Mac na domáci súborový server !: 3 kroky
Premeňte starý Mac na domáci súborový server !: 3 kroky

Video: Premeňte starý Mac na domáci súborový server !: 3 kroky

Video: Premeňte starý Mac na domáci súborový server !: 3 kroky
Video: Интернет-технологии - Информатика для руководителей бизнеса 2016 2024, Júl
Anonim
Premeňte starý Mac na domáci súborový server!
Premeňte starý Mac na domáci súborový server!

Ak ste oddaný používateľ počítačov Mac ako ja, je pravdepodobné, že budete mať niekde sedieť starý Mac a zbierať prach. Nevzdávajte sa ho ani ho neposielajte na zabitie, využite ho ako domáci súborový server! Vďaka jednoduchej konfigurácii budete mať prístup k svojim súborom bezdrôtovo odkiaľkoľvek vo vašej bezdrôtovej sieti. Streamujte hudbu, filmy a videá! Ukladajte súbory bez toho, aby ste strácali cenné miesto na pevnom disku na svojom primárnom počítači! Možnosti sú (takmer) nekonečné! Všetko, čo potrebujete, je počítač Mac so systémom OS X s pripojením na internet, takže môžeme začať!

Krok 1: Počítač

Počítač
Počítač
Počítač
Počítač
Počítač
Počítač

Na spustenie súborového servera potrebujete iba dve veci: počítač Mac so systémom OS X a ethernetovú zásuvku alebo kartu AirPort. Pretože pôvodná karta AirPort bola vydaná v roku 1999, počítače vyrobené predtým (ako napríklad Power Macintosh G3, ktorý používam) nebudú podporovať bezdrôtové internetové pripojenie. Aby ste to napravili, budete potrebovať ethernetový konektor niekde vo svojom dome a kábel na pripojenie k náhradnému počítaču. Aktualizácia 3-29: Port „Ye olde I-don't-know-what“je vlastne ADB prístav.

Krok 2: Konfigurácia súborového servera

Spoločnosť Apple veľmi uľahčila konfiguráciu vášho počítača na zdieľanie súborov v OS X. Stačí otvoriť Predvoľby systému a kliknúť na „Zdieľanie“. Na karte „Služby“nájdite položku „Zdieľanie osobných súborov“a začiarknite ju. O niekoľko sekúnd neskôr bude aktívne zdieľanie osobných súborov. Pozrite sa do spodnej časti okna a všimnite si text („Ostatní používatelia systému Macintosh …“); Majte to na pamäti, keď budeme pokračovať. Konfigurácia servera je dokončená!

Krok 3: Prístup k súborom

Prístup k súborom
Prístup k súborom
Prístup k súborom
Prístup k súborom
Prístup k súborom
Prístup k súborom

Teraz môžete prejsť na iný počítač Mac vo svojej sieti a začať pristupovať k súborom zo svojho servera! Na paneli s ponukami kliknite na „Prejsť“a vyberte „Pripojiť k serveru“. Ako vidíte, môžete to urobiť aj stlačením klávesu Command-K na klávesnici. V okne „Pripojiť k serveru“zadajte adresu, ktorú vám poskytol server Mac. Keď sa počítač pripojí k serveru, otvorí sa okno. Po „Pripojiť ako:“vyberte „Registrovaný používateľ“. Do políčok zadajte svoje používateľské meno a heslo. Poznámka: toto je používateľské meno a heslo serverového počítača, nie počítača, ktorý práve používate! Po zadaní správnych informácií kliknite na „Pripojiť“. Potom sa otvorí ďalšie okno s otázkou, aké zväzky by ste chceli pripojiť. Ak chcete získať prístup k súborom na ploche a k používateľom, vyberte meno používateľa. Ak chcete získať prístup k ďalším súborom súvisiacim so systémom, vyberte názov pevného disku. Po kliknutí na „OK“sa váš serverový počítač zobrazí vo vašom Finderi. Teraz môžete bezdrôtovo pridávať, odoberať, spravovať a zobrazovať súbory! Poznámka: Aby ste sa dostali k svojmu súborovému serveru, musí byť hore. Ak to chcete urobiť, možno budete musieť zmeniť nastavenia šetriča energie v Predvoľbách systému. Keď budete so serverom hotoví, vysuňte ho kliknutím pravým tlačidlom myši> vysunúť alebo presunutím do koša. Horray! práve ste si urobili bezplatný domáci súborový server! Komentujte, hodnotte a hlasujte!

Odporúča: