Obsah:

Spínač svetla ultrazvukového senzora Arduino: 6 krokov
Spínač svetla ultrazvukového senzora Arduino: 6 krokov

Video: Spínač svetla ultrazvukového senzora Arduino: 6 krokov

Video: Spínač svetla ultrazvukového senzora Arduino: 6 krokov
Video: Использование кнопки скорости шагового двигателя 28BYJ-48 с 8 проектами: Ultimate Video Tutorial, урок 107 2024, Júl
Anonim
Image
Image
Obvod
Obvod

Čaute chlapci, dnes urobím prepínač svetiel. Niekedy mám veci v rukách a nemám ďalšiu ruku na zapnutie svetla a stane sa z toho nepríjemná situácia. Rozhodol som sa teda urobiť vypínač svetla, ktorý mi môže pomôcť zapnúť svetlo bez toho, aby som sa dotkol ovládača. A takto to robím …

Krok 1: Materiál

1 doska Arduino (používam Leonardo, môžete použiť aj Uno alebo iné)

1 chlebník

1 ultrazvukový senzor

1 servomotor (používam S03T STD)

10+ štartovací drôt

Krok 2: Okruh

Teraz k obvodovej časti, môžete postupovať podľa vyššie uvedených pokynov k obvodu. Poloha týchto štartovacích káblov je premenlivá. Pozíciu špendlíka môžete zmeniť, ale potom budete musieť zmeniť aj kód, takže ak môžete, nemeňte ho.

Krok 3: Kód

V kóde je napísaný detail kódu (ospravedlňujeme sa za zlú angličtinu).

Krok 4: Ovládač

Ovládač
Ovládač

V mojom dome je vypínač svetla trochu iný, používame diaľkový ovládač ako televízor. Ak je teda váš spínač svetiel na stene, môžete na stenu pripevniť servo.

Krok 5: Nech to vyzerá lepšie

Nech to vyzerá lepšie
Nech to vyzerá lepšie

Všetci sme sa zhodli, že chceme, aby naša izba vyzerala krásne a usporiadane. Okruh tak môžete zakryť škatuľou, aby vyzeral lepšie.

Krok 6: Spustite to

Po zostavení všetkých vecí a nasadení serva na ovládač ho môžete spustiť. Na videu môžete vidieť, že okolo toho musíte prejsť a ultrazvukový senzor vás vycíti a servo vám pomôže otvoriť svetlo! Pohodlné, nie?

Odporúča: