Obsah:

Ovládajte až 4 servá pomocou smartfónu alebo akéhokoľvek zariadenia so zvukovým výstupom: 3 kroky
Ovládajte až 4 servá pomocou smartfónu alebo akéhokoľvek zariadenia so zvukovým výstupom: 3 kroky

Video: Ovládajte až 4 servá pomocou smartfónu alebo akéhokoľvek zariadenia so zvukovým výstupom: 3 kroky

Video: Ovládajte až 4 servá pomocou smartfónu alebo akéhokoľvek zariadenia so zvukovým výstupom: 3 kroky
Video: ZEITGEIST: MOVING FORWARD | OFFICIAL RELEASE | 2011 2024, Júl
Anonim
Image
Image

Tu uvádzam jednoduchú elektronickú montáž na ovládanie až štyroch servov z akéhokoľvek zariadenia, ktoré dokáže čítať zvukový súbor!

Krok 1: Princíp

Hardvér
Hardvér

Serva sú poháňané pomocou signálu PWM v rozsahu od 1 ms (žiadne otáčanie) do 2 ms (plné otáčanie) s rozstupom 20 ms od začiatku štartu. Viac na WIKIPEDII!:)

Tento signál je možné prenášať zosilneným zvukovým signálom, akým je signál, ktorý sa dostane z vášho mobilného telefónu. Tu uvádzam jednoduchú elektronickú montáž, upravenú odtiaľto. Základom sú dva tranzistory, ktoré zosilňujú zvukový signál na dostatočne vysoké napätie. Prvým tranzistorom je NPN, ktorý sa aktivuje pri použití kladného napätia. Pridaním druhého zosilňovača s tranzistorom PNP aktivovaným záporným napätím môžeme ovládať dve servá zvukovým kanálom. Pretože väčšina zariadení (smartfóny, počítače, …) má 2 kanály, môžete ovládať až 4 servá!

Krok 2: Hardvér

Hardvér
Hardvér

Budete potrebovať:

  • 12 10k odporov (10 stačí, ale 12 je pre túto montáž jednoduchšie)
  • Niektoré drôty
  • 6 NPN tranzistorov (BC337 alebo ekvivalent)
  • 2 PNP tranzistory (BC327 alebo ekvivalent)
  • Nepájivá doska a jej napájanie (5 V)
  • 4 servá

Pripojte všetko ako na obrázku. U BC3X7 je plochá strana otočená k elektrickému vedeniu nepájivého poľa a pre každý tranzistor: (zľava doprava) kolektor, základňa, vysielač. To sa môže líšiť v závislosti od vašich referencií. Kondenzátor môže byť na elektrickom vedení užitočný, aby sa zabránilo rušeniu medzi servami. Alebo pripojte serva poháňané tranzistorom PNP k druhému elektrickému vedeniu.

Krok 3: Softvér

Image
Image

Kódoval som malý pythonový skript, aby som vytvoril sériu zvukových súborov, ktoré po prehraní podľa toho umiestnia servo. Generuje súbory s impulzmi od 0,8 do 2,6 ms. Aj keď má servo pracovať so signálom od 1 do 2 ms, okraj by bol užitočný na využitie serva v jeho skutočnom plnom rozsahu.

Okrem toho som vytvoril projekt App Inventor, ktorý prehráva zvukový súbor v závislosti od polohy posúvačov.

Odporúča: