Obsah:

Basketbalový stroj: 5 krokov
Basketbalový stroj: 5 krokov

Video: Basketbalový stroj: 5 krokov

Video: Basketbalový stroj: 5 krokov
Video: Вместо того, чтобы ждать, когда я похудею, я просто изучила свой тип фигуры. 2024, Júl
Anonim
Image
Image
Materiál
Materiál

Počas karantény trávim väčšinu času sledovaním youtube a hraním videohier. Neskôr som si všimol, že modrý lúč mi poškodil oko. Potom som sa rozhodol, že mi vyrobím basketbalový stroj, na ktorý budem hrať. Aby bol basketbalový stroj tvrdší, pridal som šindľ, ktorá môže blokovať moju strelu. S týmto strojom si želám, aby som trávil menej času hraním sa s telefónom.

Krok 1: Materiál

Materiál
Materiál

Arduino Leonardo

Dlhé prepojovacie vodiče, medzi mužmi a ženami

Krátke prepojovacie vodiče z muža na muža

Páska/ íl

Zelené LED svetlo

Červené LED svetlo

Ultrazvukový senzor

Servo motor Micro Arduino SG90

Rezistor Arduino

Dva kartóny 38 cm*10 cm

Jeden kartón 39 cm*10 cm

Jedna 45 cm*20 cm lepenka

Jeden kartón 38 cm*20 cm*45 cm

Pruhová doska / zváracia pištoľ

Krok 2: Kód

Kód
Kód
Kód
Kód
Kód
Kód

Kód

Stupeň blokovania a čas blokovania môžete zmeniť zmenou čísel za „Servo Pin“. Môžete zmeniť kód, aby ste sa uistili, že úroveň zodpovedá vašim schopnostiam.

Krok 3: Okruh

Okruh
Okruh
Okruh
Okruh

1. Zapojte všetky vodiče do kolíkov deklarovaných pre kódovaciu časť.

2. Dávajte pozor na kladnú a zápornú elektródu, inak by sa mohli komponenty zlomiť (kladná elektróda: 5 V, záporná elektróda: GND).

3. Začnite s LED svetlom, dajte LED svetlo na prepojovací kábel. Zapojte dlhšiu nohu na LED svetle do D`pin; krátka noha na dosku na chlieb sa spojí s odporom Arduino k zápornému pólu.

4. Neskôr pomocou servomotora pripevnite servomotor pomocou troch prepojovacích káblov, ktoré spájajú čiernu čiaru so záporným pólom, červenú s kladným pólom a biely s konektorom D`pin.

5. Nakoniec, ultrazvukový senzor. Pozrite sa pozorne, kde sú k senzoru zapojené 4 rôzne miesta. Najprv zapojte 5V na kladný pól, potom zapojte Tri a Echo do D`pin. Nakoniec zapojte GND do mínusu.

Krok 4: Zostavte komponenty

Zostavte komponenty
Zostavte komponenty
Zostavte komponenty
Zostavte komponenty
Zostavte komponenty
Zostavte komponenty

V tomto kroku sa naučíte, ako poskladať všetku svoju lepenku na výrobu stroja.

1. K doske je už pripevnený dvojdielny kartón (Na boku). Na každú stranu prilepte jednu lepenku (38 cm*10 cm). Potom ho zložte.

2. Potom umiestnite kartón 39 cm*10 cm do stredu dvoch strán. Uistite sa, že pre škatuľu vytvoríte svah, aby sa loptička mohla kotúľať dole.

3. Neskôr vložte Arduino do škatule. Vytvorte dva malé otvory pre LED svetlo a uprostred svahu vyrežte malý otvor pre ultrazvukový senzor na detekciu gule.

4. Nakoniec pripevnite servomotor k zásuvke boxu, aby vytvorila blokovacie napätie.

Krok 5: Ako to funguje

Stroj funguje, keď hodíte loptu do poľa. Ultrazvukový senzor detekuje vašu loptičku a zmení svetlo LED tak, aby zistil, či dáte gól alebo nie. Na druhej strane, Servo Motor tiež sťažuje hráčovi dostať sa k lopte, čo robí hru zábavnejšou.

Odporúča: